TÜRK METAL SENDİKASI 16. OLAĞAN GENEL KURULU ANKARA’DA TOPLANDI!

Türk Metal Sendikası 16. Olağan Genel Kurulu açılış programı Anadolu Hotels Esenboğa Thermal’de yapıldı. 16. Olağan Genel Kurulu’muzun açış konuşmasını TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak yaptı.

TÜRK METAL SENDİKASI 16. OLAĞAN GENEL KURULU ANKARA’DA TOPLANDI!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Pevrul Kavlak'ın konuşmasından satır başları:

Konuşmasına ilk Genel Başkanlık görevine seçildiği süreçte sendikanın içinde bulunduğu sürece değerlendirerek başlayan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak; “Tarih 5 Nisan 2009 gündem, Türk Metal Sendikası’nın 13. Olağan Genel Kurulu yer, yine bu salon o günler Ergenekon kumpasıyla derin bir karanlığın girdabına çekildiğimiz günlerdi. O günler önceden kurgulanmış sabaha karşı baskınlarla asılsız suçlamalarla kör bir kuyunun dibine itildiğimiz zor günlerdi. O günlerde Türk Metal’in en ucra köşesine kadar her yerine girmişlerdi. En ufak belgesine kadar her şeyini elden geçirmişlerdi. O kirli elleriyle her şeyimize dokundular. Ancak bir tek yüreklerimize dokunamadılar. Bir tek onurumuzu sorgulayamadılar. Geldikleri gibi gittiler şu anda burada bulunan birçok arkadaşımla bu sendikanın tarihindeki en önemli dönüm noktasına birlikte tanıklık etmiştik. Öyle büyük bir koro oluşturduk ki Türk Metal’in ismini türkü söyler gibi haykırdık. Öyle adanmış neferlerdik ki canımız pahasına sırtladık sendikamızı o gün bu salonda 81 bin emekçinin kalbi hep birlikte atıyordu. Bugün, 200 binden fazla emekçinin kalbi bu salonda atıyor. 10 yılda hep birlikte bir başarı öyküsü yazdık. Ama öylesine bir başarıdan, sıradan bir başarı öyküsünden söz etmiyorum. Her harfinde mücadele her satırında emek ve alın teri olan büyük bir öyküden söz ediyorum. Yani zaferden söz ediyorum. Hem de eşine benzerine pek rastlanmayan bir zaferden söz ediyorum. Şunu unutmayın ki her zafer, aslında bir varoluş mücadelesidir. O mücadelenin sonunda ya tarihe adınızı yazdırırsınız. Ya da silinir gidersiniz. O nedenle bugün emek mücadelesi tarihinde adımız altın harflerle yazılıysa Türk Metal bugün büyükse, en büyükse meşalesi tüm işçi sınıfını aydınlatıyorsa bunu kazandığımız zaferlere verdiğimiz mücadelenin büyüklüğüne borçluyuz. Bunu Trakya’dan Anadolu’nun içlerine, Ege’den Batı Karadeniz’e, İstanbul’dan, Bursa’ya kadar on binlerce kardeşimin direncine, inancına, mücadelesine borçluyuz. Buradan 16. Olağan Genel Kurulumuzdan şu anda tezgahları başında ter döken o aslan yürekli çelik bilekli metalcilere selam olsun. Ülkemin dört bir yanındaki Türk Metalcilere selam olsun.” dedi.

HER GÜN YENİ BİR TUĞLA KOYDUK

Kavlak, son on yıllık süreçte sendikamız Türk Metal’in nereden nereye geldiğine değinerek devam ettiği konuşmasında şunları söyledi: “Nereden nereye geldiğini bu filmde sizlere kısaca özetlemeye çalıştık. Şimdi şöyle bir geriye doğru bakıyorum da neler yapmadık ki son on yılda, neleri sığdırmadık ki bu son on yıla mesela üye sayımızı ele alalım. 81 bin üyeyle teslim aldığımız sendikamızı bugün 205 bin üyeye çıkardık. 18 Şubemiz vardı. Bugün 32 Şubeye ulaştık. 421 işyerinde örgütlüydük. Bugün 738 işyerinde Türk Metal’in bayrağını dalgalandırıyoruz. Bütün bunları neoliberal ekonomi politikalarının bir sonucu olarak dünyada ve ülkemizde sendikalı işçi sayısı azalırken yaptık. İşte, bugün burada başta İndustriALL Küresel’in Genel Sekreteri Sayın Sançez olmak üzere birçok Avrupalı ve Avrasyalı konuklarımız aramızdalar. Onlar da bu durumu iyi biliyorlar. Sendikaların beşiği İngiltere’de işçi sınıfının merkezi Amerika’da bir dönem sınıf mücadelesinin odağı olan Avrupa’da Latin Amerika’da, nereye bakarsanız bakın her yerde durum aynı. Sendikalı işçi sayısı 40 yıldır bütün dünyada hızlı bir şekilde düşüyor. Türkiye’de ise 1980’lerin bile gerisindeyiz. Öyle ki, artık bıçağın kemiğe dayandığı, sözün bittiği yerdeyiz. Ancak bütün bunlara rağmen Türk Metal bu kadere razı olmadı, olamazdı. Örgütlenmemizi büyük bir hızla sürdürdük. Her gün duvara yeni bir tuğla koyduk. Örgütlenmeye bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bu kaderi tersine çevireceğiz. Büyüyeceğiz.”

dsc_9264_kopyala.jpg

İŞÇİ SINIFI İÇİN MÜCADELE ETTİK

Türk Metal Sendikasının son on yıllık süreçte birçok badireyi üyeleriyle birlikte kenetlenerek atlattığını dile getirerek konuşmasına devam eden Genel Başkanımız Kavlak; “Geçtiğimiz 10 yılda büyük badireler, büyük zorluklar da atlattık. Ama bir gün bile inancımızdan, kararlılığımızdan, azmimizden hiçbir şey kaybetmedik. Hepsinin üzerine, türkü söyler gibi yürüdük bir gün olsun korkmadık. Hiçbir zorluk karşısında susmadık. Aksine avazımız çıktığı kadar haykırdık. Yalnızca metal emekçisinin talepleri için değil Türkiye işçi sınıfı için mücadele ettik. Esnek çalışmadan kıdem tazminatına, taşerondan asgari ücrete, emeklilikte yaşa takılanlara kadar milyonların sorunlarını Türkiye’nin gündemine biz getirdik. Gündemden düşmesine de izin vermedik. Üstelik bütün bunları sendikal demokrasiden taviz vermeden yaptık. Kararları kendi başımıza almadan üyelerimize sorarak, Birlikte tartışarak, birbirimizi dinleyerek ve birbirimize güvenerek olgunlaştırdık. Tartışmadan fikir, fikirden eylem yarattık. İşte bu süreç, bütün başarımızın sırrı oldu. Fikir ve eylem birliğimiz bize zaferlerin kapılarını açtı. İddiayla söylüyorum. Birlikte yaptığımız, birlikte başardığımız her şey ülkemiz sendikal hareketinde bir devrimdir. Çünkü biz kendi sınırlarımızı zorlayarak değil dünyanın kapılarını zorlayarak geldik bu günlere ve o kapılara yüklenirken de birbirimize omuz verdik. Kimsenin yere düşmesine izin vermedik. Bugüne kadar size yaptığım her seslenişte arkamızda siz olursanız bizi kimse tutamaz demiştim. Bizi desteklerseniz tüm zorlukları aşarız demiştim. Türk Metal’e sahip çıkarsanız yeni zaferleri hep birlikte kazanırız demiştim. Sağ olun. Sizden beklediğimiz her şeyi yerine getirdiniz. Bizi hiç yalnız bırakmadınız. Sizinle aynı çatı altında bir ve beraber olmaktan sizinle kol kola yürümekten, omuz omuza mücadele etmekten büyük onur duyuyorum.” dedi.

Oturduğumuz her sözleşme masasından zaferle kalktık

Genel Başkanımız Kavlak, son on yıllık süreçte toplu iş sözleşmesi masasında üyelerimiz için kazandığımız zaferlere dikkat çekerek devam ettiği konuşmasında şunları söyledi: “Dünyada ticaret hacmi 40 yılda, 2 trilyon dolardan 20 trilyon dolar sınırına dayandı. Ama emeğin bu zenginlikten aldığı pay yüzde 50’nin üzerinden yüzde 40’ın altına geriledi. Yani çalışan sayısı 10 kat artarken emekçinin eline geçen pay en az 10 puan azaldı. İşte böyle adaletsiz bir dünyada yaşıyoruz. İş öyle bir noktaya geldi ki 82 kişinin serveti tekrar ediyorum.  Yalnızca 82 kişinin serveti dünya nüfusunun yarısının yani 4 milyara yakın insanın gelirine eşit. Daha çarpıcı bir rakam vereyim; Dünya’nın en yüksek gelirine sahip yüzde 10, bütün zenginliğin yüzde 84’üne sahip. En zengin yüzde 1’i ise toplam zenginliğin yüzde 45’ine sahip işte böyle bir durumdayız. Bu düzenin aklı da bu, vicdanı da bu… İşte biz bu koşullara karşı bu düzene boyun eğmedik. Elimizden geldiğince direndik. Toplu sözleşme masalarını hatırlayın. Oturduğumuz her sözleşme masasından zaferle kalktık. Türkiye işçi sınıfının enflasyona mahkûm edildiği bir dönemde biz enflasyonun kat be kat fazlasını aldık. Son sözleşmemiz zaten bütün sonuçlarıyla imzaladığımız gün efsane oldu. Yüzyılın Sözleşmesi adını aldı. Ama unutmayın bu rakamların yanı sıra her sözleşmede, tarihte ilk kez elde edilen kazanımlarımız oldu. Taban ayarlaması, çekme, erzak yardımı, banka promosyonu, tamamlayıcı sağlık sigortası hepsini ama hepsini sözleşmelere ilk kez biz yazdırdık. Kazanılmış hak haline getirdik. Ve asıl önemlisi bütün bunları kimsenin umudunun kalmadığı, herkesin kaderine razı olduğu günlerde başardık. Bütün emekçilerin umudunu yeniden zirveye taşıdık. Üyelerimizin gelir çıtasını en yukarıya çıkardık. Ancak dostlarım bu başarılar kolay elde edilmedi. O süreçte neler çektiğimizi “Bir biz biliriz, Bir de Allah bilir.” Şartlar hep aleyhimizdeydi. Önümüze engeller konulmuştu. Ama direndik. Siz alanda, biz masada sonuna kadar mücadele ettik. Yeri geldi, “eylemse eylem grevse grev” dedik. Grevimizin ertelendiği zaman bile yılmadık. Bizi kimse zorla çalıştıramaz dedik. İnancımızı, aklımızı, bilincimizi asla kimseye teslim etmedik. Esnek çalışmaya da, denkleştirmeye de, telafi çalışmasına da alayına direndik. Direne, direne de kazandık.”

dsc_9338_kopyala.jpg

Çekin elinizi üzerimizden, çekin elinizi alın terimizden…

Genel Başkanımız Kavlak, çalışma hayatı ilgili değerlendirmeler yaparak devam ettiği konuşmasında; “Ülkemiz çalışma yaşamında da bin bir türlü belayla adına reform denilen yıkım programlarıyla uğraşıyoruz. Çok samimi söylüyorum. Bu ülkede ne zaman biri reform dese inanın korkuyorum. Çünkü ne zaman bir reform gündeme gelse ya bir hakkımız elimizden alınıyor. Ya da bir hakkımız tırpanlanıyor. Bugün ülkemizde emeklilikte yaşa takılanlar diye bir sorun varsa bunu geçmişte reform adı altında sosyal güvenlikte yapılan yıkımlara borçluyuz. O nedenle bize artık kimse reform demesin. Kimse bizi kandırmaya kalkmasın. Eğer çalışma hayatında reform yapacaksanız. Bize soracaksınız Kapalı kapılar ardında tuzak kurmayacaksınız. İşverenlerle oturup bizim ekmeğimizi konuşmayacaksınız. Bizimle konuşacaksınız. Bize danışacaksınız. Bakın, işte son bir örnek. Biliyorsunuz, bizimle ilgili son reform paketi bir ay önce açıklandı. Yatırım ortamını iyileştirme kurulunda bakanlar, bürokratlar, bir de işveren kuruluşları oturmuş bizim haklarımızı nasıl budayacaklarını konuşuyor. Esnek çalışmadan telafi çalışmasına denkleştirmeden işçi alacaklarının süresine, belirli süreli hizmet akdine kadar her şeyi konuşuyorlar. O masada herkes var. Ama işçiler yok. Sendikalar yok. Biz yokuz. Peki, kim var o masada? İşyerlerine sendika sokmayanlar var. Sendikaları gereksiz görenler var. İşçinin üç kuruşunda gözü olanlar var. Bizi köle gibi görenler var. Ama yağma yok beyler, yağma yok. Biz varız. Sendikalar var. Hiç kimse yoksa Türk Metal var. Mücadeleyle, emekle, eylemle, alanlarda, meydanlarda haykırarak kazandığımız o haklarımızı kapalı kapılar ardında size vermeyeceğiz. Başka ne var o masada? Evet, kıdem tazminatı hakkımız var. İşçi sınıfının son kalesi kıdem tazminatımız var. Gözü doymak bilmeyenlerin üç kuruşumuza göz dikenlerin bir türlü vazgeçmediği her seferinde tekrar tekrar gündeme getirdiği kıdem tazminatımız var. Yeter artık. Yeter. Çekin elinizi üzerimizden, çekin elinizi alın terimizden. Çekin. Unuttuysanız buradan bir kez daha hatırlatıyorum: Kıdem tazminatında yapacağınız her türlü geri gidiş size genel grev olarak geri dönecektir. TÜRK-İŞ Genel Kurulu’nda aldığı genel grev kararını uygulayacak günü geldiğinde bu gök kubbeyi başınıza yıkacaktır. Benden söylemesi. O para, bizim geleceğimizin güvencesidir. O para bizim kefen paramızdır. Kefen paramız. Buradan bu reform meraklılarına sesleniyorum: Eğer reform yapmak istiyorsanız çocuk işçiliğini sonlandırmak için reform yapın. Her gün altı emekçinin can verdiği iş cinayetlerini durdurmak için reform yapın. Soma’daki iş cinayetinin failleri, ellerini kollarını sallayarak ortada geziyor. Yapacaksanız orada reform yapın. Emeklilikte yaşa takılanlar için reform yapın. Bedenimizde, bir yara daha açacağınıza kanayan yaralarımıza parmak basın da biz de sizi destekleyelim. Hem de sonuna kadar destekleyelim. Reform yapmak isteyenlere buradan sesleniyorum: Eğer gerçekten reform yapmak istiyorsanız. O zaman, yılın ortasından itibaren kuşa dönen ücretlerimize bir çözüm bulun. Yılbaşında yüzde 15 gelir vergisiyle başlıyoruz. Ağustosta yüzde 27’ye geliyoruz. Yahu insaf. Dünyanın neresinde işçiden, emekçiden bu kadar vergi kesiliyor? Dünyanın neresinde bu kadar adaletsiz bir vergi sistemi uygulanıyor? Dünyanın neresine, dolaylı vergiler yüzde 64’ü buluyor? Düzeltecekseniz bunları düzeltin. Biz Ocak ayında ne kadar ücret alıyorsak Aralık ayında da onu almak istiyoruz. Bu kadar basit... Bu kadar net… Reform yapmak istiyorsanız, bu konuda yapın. Her yerde söylüyorum bu ülkede ayda milyonlarca lira kazanan topçular da, popçular da bizim kadar vergi vermiyor. Bu ülkede vergi konusunda toplumun en namuslu kesimi işçilerdir, emekçilerdir.” dedi.

dsc_9426_kopyala.jpg
Sonuna kadar demokrasiyi, hak ve özgürlükleri savunuyoruz

Konuşmasına ülkemizin içinde bulunduğu siyasi yapıdaki gerginliğin çalışanlara verdiği zarara belirterek konuşmasına devam eden Genel Başkanımız Kavlak; “Ülkemizde uzun süredir devam eden siyasi gerginlik geçtiğimiz hafta İstanbul’da yapılan yerel seçim nedeniyle zirveye çıktı. Açık söylüyorum biz artık bu siyasi kavgalardan bıktık, usandık. Biz artık siyasi gerginlik de istemiyoruz. Onun bedelini ödemek de istemiyoruz. Tek istediğimiz demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla hayata geçmesi. Milletin tercihlerine saygı duyulması. Siyasette yaşanan gerginliğin, kavganın, gürültünün bizim için önemi büyüktür. Çünkü bütün bunlar ekonomimizi, dolayısıyla da cebimizi doğrudan etkiliyor. Uluslararası alanda ya da ülke içinde yaşanan her gerginlik sonucunda çarşıda, pazarda fiyatlar fırlıyor. Altın, döviz alıp başını gidiyor. Peki bunun bedelini kim ödüyor? Biz ödüyoruz. İşte biz buna itiraz ediyoruz. Hepimiz için, hava gibi, su gibi yaşamsal önemdeki demokrasiyi ülkemizde hâkim kılmak istiyoruz. Sonuna kadar demokrasiyi, hak ve özgürlükleri savunuyoruz. Ne pahasına olursa olsun savunmaya da devam edeceğiz. Bunu herkes böyle bilsin.”

“İşyerindeki gücümüzü hayatın her alanına taşımayı amaçlıyoruz.”

Genel Başkanımız Kavlak, Türk Metal’in üyeleri için hedeflediği çalışmalara değinerek; “Geçtiğimiz ay boyunca sizlere dijital ortamda bir anket uyguladık. Çalışma ortamınıza ve iş dışındaki yaşamınıza ilişkin birçok soru sorduk. Sizden gelen anketler işyerindeki sorunlarının büyük bölümünün çözdüğünü gösteriyor. Ücretler de dahil olmak üzere memnuniyet anketimize çok güzel dönüşler oldu. Bu sonuçlar, bize ikinci adımı atma cesaretini verdi. İkinci adımda, işyerindeki gücümüzü hayatın her alanına taşımayı amaçlıyoruz. Bunun için bütün kaynaklarımızı harekete geçirmeye karar verdik. Yarından itibaren sendikaya ait hiçbir atıl kaynak kalmayacak. Bütün kaynaklarımızı sizin kullanımınıza açacağız. Size her fırsatta müjdeli bir haber vereceğiz. En çok, geleceğimizin umutları olan çocuklarımız için çalışıyoruz. Onların iyi bir eğitim alması eğitim hayatlarında sorunlarının olmaması için projeler hazırlıyoruz. Mesela Ankara’nın merkezinde bir süredir geçici Genel Merkez olarak kullandığımız binamızı Ankara’da üniversitelerde okuyan çocuklarımız için öğrenci yurdu yapıyoruz. Çocuklarımız artık nerede kalacağım derdinden kurtulacak. Türk Metal ailesinin güvencesinde olacak. Şimdiden hepimize, çocuklarımıza büyük Türk Metal ailesine hayırlı uğurlu olsun. Üniversite kentleri İstanbul’da, İzmir’de, Eskişehir’de üyelerimizin üniversite öğrencisi çocukları için de başını sokacakları pırıl pırıl yurtlar yapacağız. Anaların babaların gözü arkada kalmayacak. Onlar bize emanettir. Türk Metal’in büyük kardeşler ocağında huzur, mutluluk ve refah içinde olacaklar. Bir kez daha hepimize hayırlı uğurlu olsun. Bunlarla da yetinmeyeceğiz. Küçük çocuğu olanlar, bebeği olanlar da endişe etmesin. Onların da yanında olacağız. Her sorunda hele ki bu sorun çocuklarımızla ilgiliyse mutlaka bir çözüm bulacağız. Dijital anketimizde üyelerimizin engelli ve sürekli bakıma muhtaç çocuklarını tespit ettik. Onlarla ilgili müthiş projeler hazırlıyoruz. Artık o yavrularımızın da yüzü gülecek. Evimizde huzur olacak. Mutluluk olacak. Dostlarım bu projeler hiç bitmeyecek. Zaten güçlü olan yapımızı yeni nesil sendikacılıkla birlikte daha da güçlü hale getireceğiz. Sizlerin insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşamanız için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bunu en çok siz hak ediyorsunuz.” dedi.

***
Pevrul Kavlak’ın konuşmasının ardından Genel Kurul Divan Teşekkülü oluşturuldu. Divan Başkanlığına TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, Divan Başkan Yardımcılıklarına Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Bakanı Veli Solak ile TES-İŞ Sendikası Genel Başkanı Ersin Akma, Divan Katip Üyeliklerine İstanbul 1 Nolu Şube Sekreterimiz Hasan Coşkun ile Çerkezköy Şube Sekreterimiz Melek Tarak seçildi.

Divan teşekkülünün yerini almasından ardından sırayla TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Özgür Burak Akkol, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, IndustriALL Küresel Genel Sekreteri Valter Sanches, IndustriALL Avrupa Genel Sekreter Yardımcısı Luis Colugne, FGMM-CFDT Fransız Metal İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Stephane Destugues, USO İspanya Metal İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Pedro Ayllon, UAMİF Genel Sekreter Yardımcısı Aleksander Panychev ile İran İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Mohammed Yarahmadian birer konuşma yaptı. 

YOĞUN KATILIM OLDU

16. Olağan Genel Kurulumuzun açılış programına Çalışma Genel Müdürü Yardımcısı Mehmet Baş,  MESS Genel Sekreteri Özgür Barut, Elginkan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen, IndustriALL Küresel Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan, Yargıtay Onuncu Daire Başkanı Hamdi Yaver Aktan,  Man Türkiye A.Ş. CEO’su Münür Yavuz, Man Türkiye A.Ş. İnsan Kaynakları Direktörü Mustafa İskifoğlu,  Man Türkiye A.Ş. Fabrika Müdürü Ufuk Doğrusöz, Man Türkiye A.Ş. Personel Serdar Kamışlı, SGK Yönetim Kurulu Üyesi Salih Kılıç, UAMİF Genel Sekreteri İsmail Dursun, Karel Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Tunaoğlu, TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Mürsel Taşçı, Basın-İş Sendikası Genel Başkanı Savaş Nigar, Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, Türkiye Gazeteciler Sendikası Gökhan Durmuş, Toleyis Sendikası Genel Başkanı Cemail Bakındı, BASS Sendikası Genel Başkanı Turgut Yılmaz, Dokgemi-İş Sendikası Genel Başkanı H. Necip Nalbantoğlu, Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat, Tez Koop-İş Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu, Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar, Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, , Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Baki Yüksel, Denizciler Sendikası Genel Başkanı İrfan Mete, Genel Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, KKTC Hür-İş Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Çaluda, KKTC Kıbrıs Baysan Sendikası Genel Başkanı İbrahim Kanat, KKTC Kamu-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu, DİSK’e bağlı Lastik-İş Genel Başkanı Alaattin Sarı, Kipsan Kalıp Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Cin, Arçelik A.Ş. Endüstri İlişkiler Grup Yöneticisi Oğuz Çineli, Mercedes-Benz Türk İnsan Kaynakları Direktörü Betül Çorbacıoğlu Yaprak, BMC Grup İnsan Kaynakları Direktörü Mahmut Temiz, TELESES Yönetim Kurulu Başkanı Recep Uzelli, Akplas Genel Müdür Yardımcısı Emin Akkaya, MESS İzmir Bölge Temsilcisi Mesut Ulusoy, MESS Ankara Bölge Temsilcisi Ozan Mimaroğlu, MESS Bursa Bölge Temsilcisi Murat Batur, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyhan Erdoğdu, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysen Tokol, Delphi Fabrika Müdürü Canan Kiran, Endel A.Ş. İnsan Kaynakları Direktörü Gamze Deniz, Teka Teknik Mutfak Aletleri Fabrika Müdürü Lütfi Mini, Oyak Renault İnsan Kaynakları Direktörü Tolga Görgülü, Oyak Renault İnsan Kaynakları Müdürü Neslihan Akkozak, Oyak Renault İnsan Kaynakları ve Endüstriyel İlişkiler Bölüm Şefi Ömer Başaran, Özçelikler Hidrolik İnsan Kaynakları Yöneticİsi Serkan Çallı, Özçelikler Hidrolik Finans Müdürü Kemal Özçelik, AGrup İşletmesi İnsan Kaynakları Direktörü Nurettin Çelik, Türk Demirdöküm İnsan Kaynakları Direktörü Şenay Yalıç, TürkTraktör İnsan Kaynakları Direktörü Osman Özdemir, Arçelik Bulaşık Makinesi İşletmesi Üretim Müdürü Sinan Akay, Aptiv İnsan Kaynakları Direktörü Arif Savaş Özutku, Ford Otomotiv İnsan Kaynakları Direktörü Ali Rıza Aksoy, Bosch İnsan Kaynakları Direktörü Mecit Taner, Çimtaş Çelik Genel Müdür Yardımcısı Fatih Mehmet Şenli, Birinci Otomotiv İnsan Kaynakları Müdürü Yasemin Genç Karamık, Aygaz Endüstri İlişkiler Yöneticisi Zeki Güldaş, Ford Otosan İnönü Fabrika Müdürü Aysan Levin Hoşver, Karel Elektronik İnsan Kaynakları Direktörü Yüksel Keser, MAİS Motorlu Araçlar Şube Müdürü Volkan Ateş, Renault Mais İnsan Kaynakları Direktörü Cenap Binici, Erkunt Sanayi Genel Müdür Yardımcısı Hakan Gündüz, Erkunt Sanayi A.Ş. Personel Müdürü H. Veli Bülbül, Arçelik Buzdolabı İnsan Kaynakları Yöneticisi Çağlar Taşkın, Karsan Otomotiv İnsan Kaynakları Müdürü Mücahit Korkut, TOFAŞ A.Ş. İnsan Kaynakları Direktörü Burhan Çakır, Hisarlar Makine İnsan Kaynakları Direktörü Can Demir, Kırpart Otomotiv Ticaret Müdürü Yaşar Engin Cindoruk, Kırpart Otomotiv İnsan Kaynakları Müdürü Levent Manay, Endüstriyel Metal İşverenler Sendikası (EMİS) Genel Sekreteri Dr. Aykut Engin, Has Çelik Ve Halat Endüstriyel İlişkiler Ve İdari İşler Yöneticisi Muhittin Çatal, Mıtsubıshı Electrıc Turkey Klima Sistemleri İnsan Kaynakları Müdürü Özben İşletir, Adds Dişli Dövme İnsan Kaynakları Müdürü Erdem Sovukpınar, Kale Kilit ve Kalıp Üretim Direktörü Serhat Volkan Yılmaz, Teknik Malzeme A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Sabri Topçu, TI Otomotiv Endüstriyel İlişkiler Müdürü Türkan Topal ile Hes Hacılar Elektrik İnsan Kaynakları Müdürü Muharrem Yerer çok sayıda davetli katıldı.
 

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.