AB Hamas'ın finansmanlarını kesiyor!

Avrupa Birliği, Gazze'de İsrail'e karşı direnen Hamas'a yönelik yeni yaptırım kararları aldı. Hamas'a finansman sağlanmasıyla bağlantılı 6 kişi yaptırım listesine alındı.

AB Hamas'ın finansmanlarını kesiyor!
Yayınlanma:

Avrupa Birliği tarafından Gazze'deki Hamas'a yönelik uygulanan yeni yaptırım kararları kapsamında, Abdelbasit Hamza Elhassan Mohamed Khair, Nabil Chouman, Rida Ali Khamis, Musa Dudin Ahmad Al Duwaik gibi isimlere yaptırım uygulanacak.

MEKSİKA VE ŞİLİ'DEN İSRAİL İÇİN SAVAŞ SUÇU BAŞVURUSU

Ayrıca, Meksika ve Şili, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne 'savaş suçu' başvurusu yaptı.

Meksika ve Şili, İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırıları nedeniyle Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. Meksika Dışişleri Bakanlığı, sivillere karşı işlenen suçların soruşturulması amacıyla Şili ile birlikte başvurunun yapıldığını belirtti. Açıklamada, iki devletin UCM'nin başlatacağı soruşturma sonucunda bölgedeki çatışmanın barışçıl bir çözüme ulaşabileceğini vurguladığı ifade edildi. Şili Dışişleri Bakanı da her türlü olası savaş suçunun soruşturulmasını desteklediklerini ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.