AB ile Ermenistan arasında vize serbestisi görüşmeleri başlıyor

Avrupa Birliği (AB), Ermenistan ile vize serbestisi konusunda görüşmelere başlama kararı aldığını duyurdu.

AB ile Ermenistan arasında vize serbestisi görüşmeleri başlıyor
Yayınlanma:

AB Konseyi'nin yazılı açıklamasında, Komisyon'un Ermenistan ile vize serbestisi görüşmelerinin başlatılmasından memnuniyet duyulduğu belirtildi. Bu kararın ardından Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan da mutluluğunu ifade ederek, AB ve üye ülkelerin dışişleri bakanlarına teşekkür etti.

AB Konseyi'nin açıklamasında, vize serbestisi için belirlenecek kriterlerin tam olarak yerine getirilmesi durumunda bu imkanın değerlendirileceği vurgulandı. Konsey ve üye ülkelerin, bu kriterlerin belirlenmesi ve değerlendirilmesi sürecinde sorumlu olacağı ifade edildi.

Dışişleri Bakanı Mirzoyan, konuya ilişkin aktardığı bilgilere göre sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, AB ile vize serbestisi görüşmelerinin başlamasını "tarihi bir adım" olarak nitelendirdi. Mirzoyan, "Bu, Ermenistan ve AB arasında ortak değerler ve ilkeler temelinde derinleşen ortaklıkta çok önemli bir kilometre taşıdır" ifadelerini kullandı.

Vize serbestisi, Ermenistan vatandaşlarının Schengen Bölgesi'nde bulunan ülkelere vize almadan kısa süreli ziyaretler yapabilmesine olanak tanıyacak. Ancak görüşmelerin tamamlanması ve vize serbestisinin uygulamaya geçmesi için birkaç yıl sürebileceği öngörülüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.