ABD Başkan Adayı Kamala Harris, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü: "Gazze'de yaşananlara sessiz kalmayacağım"

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında Gazze'deki vahim insani durum hakkındaki endişelerini dile getirdi. Harris, Netanyahu'ya İsrail’in İran ve İran destekli Hizbullah ile Hamas gibi güvenlik tehditlerine karşı kendini savunma hakkının olduğunu belirtti. Ancak, İsrail'in bu hakkını kullanırken nasıl hareket ettiğinin önemli olduğunu vurguladı.

ABD Başkan Adayı Kamala Harris, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü: "Gazze'de yaşananlara sessiz kalmayacağım"
Yayınlanma:

Gazze'deki insani krizi ele alan Harris, "2 milyondan fazla insanın gıdaya erişimde ciddi zorluk çektiği ve yarım milyon insanın açlıkla karşı karşıya olduğu vahim duruma ilişkin ciddi endişelerimi açıkça ifade ettim" dedi. Gazze'de yaşananları "yıkıcı" olarak tanımlayan Harris, ölen çocuklar ve sürekli yerinden edilen çaresiz insanların yaşadığı acıları görmezden gelemeyeceklerini belirtti. "Bu trajediyi görmezden gelemeyiz. Yaşanan acılara karşı hissizleşemeyiz. Ve ben sessiz kalmayacağım" ifadelerini kullandı.

Harris, ABD Başkanı Joe Biden'ın öncülüğündeki ateşkes anlaşması çabalarındaki umut verici gelişmelere de değindi. Ateşkes ve barış isteyen herkese seslenen Harris, "Haydi şu anlaşmayı yapalım. Böylece savaşı sona erdirecek bir ateşkes sağlayabiliriz. Rehineleri eve getirelim ve Filistin halkına çok ihtiyaç duyulan yardımı sağlayalım" çağrısında bulundu. Ayrıca, iki devletli çözüm yolundaki bağlılığını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.