ABD, Filistin'de acil ateşkes talebini bir kez daha reddetti

ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Gazze'de acil insani ateşkes talep eden karar tasarısını bir kez daha veto etti.

ABD, Filistin'de acil ateşkes talebini bir kez daha reddetti
Yayınlanma:

Bu veto, uluslararası toplumun tepkisine yol açarken, Gazze'deki insanlık dramının daha fazla derinleşmesine sebep oldu.

Aynı zamanda, Brezilya Uluslararası Adalet Divanı'na başvurarak, İsrail'in Filistin'i işgalinin hukuka aykırı olduğunun ve uluslararası yükümlülüklerini ihlal ettiğinin teyidini istedi. Brezilya'nın bu adımı, İsrail-Filistin çatışmasının uluslararası hukuk çerçevesinde ele alınmasını sağlamak ve barışın tesis edilmesi için atılan bir adım olarak değerlendirildi.

Ancak ABD'nin BMGK'deki vetosuyla birlikte, uluslararası toplumun İsrail-Filistin sorununa adil ve kalıcı bir çözüm bulunması konusunda yaşadığı zorluklar bir kez daha gözler önüne serildi.

Bu durum, barış ve istikrarın sağlanması için uluslararası toplumun daha fazla çaba göstermesi gerektiğini ortaya koydu. İsrail’in Filistin’de katlettiği sivillerin sayısı 30 bine yaklaştı çoğunluğu kadın ve çocuk çok sayıda Filistinli ise yaralı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.