ABD Kongresi Üyesi Lloyd Doggett'ten Başkan Biden'a başkanlık yarışından çekilme çağrısı

ABD Kongresi Temsilciler Meclisinin Demokrat üyesi Lloyd Doggett, 27 Haziran gecesi gerçekleştirilen ilk canlı yayın sonrası ABD Başkanı Joe Biden'ın performansı hakkındaki tartışmalara katılarak, Biden'a "başkanlık yarışından çekilmesi" çağrısında bulundu. Doggett, yaptığı yazılı açıklamada, bu çağrıyı yapan ilk Demokrat Partili Kongre üyesi oldu.

ABD Kongresi Üyesi Lloyd Doggett'ten Başkan Biden'a başkanlık yarışından çekilme çağrısı
Yayınlanma:

Doggett açıklamasında, Biden'ın başarılarına her zaman saygı duyduğunu belirterek, "Trump'tan farklı olarak Başkan Biden'ın ilk taahhüdünün kendisine değil, her zaman ülkemize yönelik olduğunu kabul ederek, geri çekilmek gibi acı verici ve zor bir karar vereceğinden umutluyum. Kendisini saygıyla buna davet ediyorum." ifadelerini kullandı. Texas eyaletinden 15. dönem Temsilciler Meclisi üyeliği yapan Doggett'in açıklaması, Demokrat Partili bir Kongre üyesinin Biden'ın başkanlık seçimlerinden çekilmesi konusunda kamuoyuna yaptığı ilk çağrı olarak kayıtlara geçti.

Öte yandan, eski Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi de MSNBC’ye verdiği mülakatta, Biden’ın sağlık durumu ile ilgili soruların "meşru" olduğuna inandığını, ancak bunun her iki aday için de geçerli olduğunu söyledi. Pelosi, canlı yayından bu yana Biden ile konuşmadığını aktararak, Başkan'ın "sorunları ve neyin tehlikede olduğunu bilme açısından performansının zirvesinde" olduğunu savundu.

İLK CANLI YAYIN TARTIŞMASI ELEŞTİRİLERE YOL AÇTI

ABD'de, 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için yarışan Demokrat Partili Joe Biden ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump, 27 Haziran gecesi CNN'deki ilk canlı yayın tartışmasında karşı karşıya geldi. Biden, ikinci dönem adaylığında yaşı konusunda duyulan kaygıları giderecek performans sergileyemedi ve program sonrası yoğun eleştirilere maruz kaldı. Demokrat Partili kesimden ve Biden'ı destekleyen bazı medya kuruluşlarından Biden'a "başkanlık seçimlerinden çekilmesi" çağrısı yapıldı.

Biden ise sağlık durumunun eskisi gibi olmadığını kabul ederek, Trump'a karşı en iyi alternatifin halen kendisi olduğunu belirtti ve yarıştan çekilmeyeceğini açıkladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.