ABD, Rus Medyasına yaptırım kararı aldı

ABD, Moskova yönetimine Ukrayna savaşında sağladığı destek ve yabancı ülkelerde istikrarsızlaştırıcı faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle Rus medya organlarına yeni yaptırımlar uygulama kararı aldı.

ABD, Rus Medyasına yaptırım kararı aldı
Yayınlanma:

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bu kararın arkasında, Rus devlet kanalı RT ile bağlantılı kurumların dezenformasyon faaliyetlerinin yer aldığını belirtti.

RT VE BAĞLANTILI KURUMLAR HEDEFTE

ABD'nin yaptırım listesine aldığı RT ile bağlantılı üç kurum ve iki kişinin, gazetecilik faaliyetlerinin ötesine geçerek 'örtülü casusluk' benzeri faaliyetlerde bulunduğu iddia ediliyor. Blinken, "Bu kurumlar, yabancı devletlerde ciddi boyutta dezenformasyon kampanyaları yürütmekte ve Moskova'nın Ukrayna'daki savaşını meşrulaştırma çabalarına destek olmaktadır" dedi.

"YENİ ÖRTÜLÜ İSTİHBARAT YETENEKLERİ GİZLENMEK İSTENİYOR"

Blinken, RT'nin, uzun süredir devam eden dezenformasyon çabalarının yanı sıra yeni örtülü istihbarat yeteneklerinin de gizli tutulmaya çalışıldığını vurguladı. Blinken, "RT, yalnızca bir medya organı olmanın ötesinde, Moskova'nın dış politika hedeflerine hizmet eden bir araç haline gelmiştir" diye ekledi.

SEÇİM MÜDAHALESİ İDDİALARI

ABD Adalet Bakanlığı da 4 Eylül 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, RT ve diğer bazı Rus medya kuruluşlarının, Kasım 2024'te yapılacak ABD başkanlık seçimlerine müdahale etmeye çalıştığını öne sürmüştü. Rusya'nın, 2016 başkanlık seçimlerinde de benzer faaliyetlerde bulunduğu iddia edilmiş ancak Moskova yönetimi bu suçlamaları reddetmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.