ABD, uçak gemisini Doğu Akdeniz'den çekti

ABD, Doğu Akdeniz’deki askeri varlığını yeniden düzenleyerek uçak gemisi USS Theodore Roosevelt'i bölgeden çekti. Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Ryder, geminin bölgedeki görevini tamamladığını ve Hint-Pasifik operasyon alanına yönlendirildiğini duyurdu.

ABD, uçak gemisini Doğu Akdeniz'den çekti
Yayınlanma:

USS Theodore Roosevelt’in bölgeden ayrılmasına rağmen, ABD halen bölgede önemli bir askeri varlık bulunduruyor. Ryder, USS Abraham Lincoln uçak gemisinin bölgede kalmaya devam ettiğini ve destroyerler, F-22 Raptor uçakları gibi unsurların da bölgede hazır bulunduğunu belirtti. Bu adım, ABD'nin Doğu Akdeniz'deki varlığını sürdürme stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

ABD, BÖLGEDEKİ GERİLİMİ DÜŞÜRMEYE ODAKLANIYOR

Pentagon açıklamasında, ABD'nin Orta Doğu’daki gerilimi azaltma yönünde yoğun çaba gösterdiği vurgulandı. Özellikle Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırılarından sonra, geniş çaplı bir bölgesel çatışmanın önüne geçmek amacıyla bölgesel ortaklarla birlikte çalışıldığı belirtildi. Ayrıca, ABD’nin rehinelerin kurtarılması ve Gazze’de ateşkes sağlanmasına yönelik diplomatik çabalarına da dikkat çekildi.

USS THEODORE ROOSEVELT, İRAN TEHDİDİ ÜZERİNE BÖLGEYE GÖNDERİLMİŞTİ

USS Theodore Roosevelt, temmuz ayında İsrail’in İran’ın başkenti Tahran’da Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’ye yönelik suikast girişiminden sonra İran'ın tehditleri üzerine Doğu Akdeniz’e yönlendirilmişti. İranlı yetkililer, suikastın yanıtsız kalmayacağını belirtmiş ve İsrail’e orantılı bir yanıt vereceklerini açıklamıştı. Bu gerginlik sonrası ABD, Doğu Akdeniz’e USS Abraham Lincoln’e destek amacıyla USS Theodore Roosevelt’i sevk etmişti.(HABER7)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.