ABD'de başkanlık yarışında ilk oylar kullanıldı

ABD'de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde, Minnesota, Virginia ve Güney Dakota eyaletlerinde erken oy verme işlemleri başladı. Bu eyaletlerde yaşayan seçmenler, seçim gününde zaman bulamayan veya kalabalıktan kaçınmak isteyenler olarak sandık başına gitti.

ABD'de başkanlık yarışında ilk oylar kullanıldı
Yayınlanma:

ABD genelinde birçok eyaletin erken oylama imkanı sunduğu göz önüne alındığında, bu süreç önümüzdeki günlerde daha fazla bölgede devam edecek. Illinois’te 26 Eylül, Montana ve Nebraska’da 7 Ekim, Indiana ve Wyoming’de 8 Ekim, Arizona’da 9 Ekim, Georgia’da 15 Ekim ve Iowa’da 16 Ekim tarihlerinde erken oy kullanma işlemleri başlayacak.

oysayim.jpg

Erken oy kullanma, seçmenler arasında tartışmalı bir konu olmakla birlikte, uzmanlar için seçim sonuçlarını etkileyen önemli bir faktör olarak değerlendiriliyor. Pew Araştırma Merkezi’nin verilerine göre, 2020 seçimlerinden bu yana Cumhuriyetçilerin sadece yüzde 37'si, erken oy kullanma seçeneğinin var olmasını desteklerken, Demokratlar arasında bu oran yüzde 82’ye kadar çıkıyor. Bu durum, seçim stratejilerinin şekillenmesinde önemli bir etken olabilir.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.