ABD’de ‘ulusal güvenlik tehdidi’ alarmı: Rusya endişesi

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Başkanı Mike Turner, belirsiz bir güvenlik tehdidine atıfta bulunarak, Biden yönetimine bilgi gizliliğinin kaldırılması çağrısında bulundu.

ABD’de ‘ulusal güvenlik tehdidi’ alarmı: Rusya endişesi
Yayınlanma:

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Başkanı Mike Turner, tehdidin ciddiyeti dolayısıyla Kongre ve müttefiklerin bu konuda bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı. İddialara göre, söz konusu tehdidin kaynağı Rusya'nın geliştirdiği yeni bir gizli silah olabilir.

ABD'deki paniğe neden olan bu açıklama, ulusal güvenlik çevrelerinde endişe yarattı. Demokrat kaynaklar, bu tehdidin istikrarı bozabilecek ciddi bir sorun olduğunu belirtirken, tehdidin kaynağını açıkça belirtmedi. Ancak, bazı yetkililer, endişe verici tehdidin Rusya'nın yeni bir gizli silahı olabileceğini iddia etti.

CNN'e konuşan bir ABD İstihbarat yetkilisi, ulusal güvenlik tehdidinin oldukça endişe verici ve istikrarı bozucu olduğunu doğruladı. Bu gelişmeler, ABD'nin ulusal güvenlik konusundaki hassasiyetini artırdı ve Biden yönetimini müttefikleriyle iş birliği yapmaya ve gereken önlemleri almaya çağırdı.

Turner, yaptığı açıklamada, "Bugün İstihbarat Komitesi, tüm Kongre üyelerini bu ciddi ulusal güvenlik tehdidine ilişkin bilgilendirdi. Başkan Biden'dan bu tehdide ilişkin tüm bilgileri erişime açmasını talep ediyorum, böylece Kongre, yönetim ve tüm müttefiklerimiz bu tehdide nasıl karşılık verileceğini açıkça tartışabilir." ifadelerini kullandı. Tehdit konusunda henüz net bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen, Turner'ın açıklaması ABD'nin ulusal güvenlik konusundaki hassasiyetini yansıtıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.