A(H5N2) virüsü ilk kez o ülkede görüldü!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Meksika'da A(H5N2) kuş gribi virüsünün neden olduğu ilk insan ölümünü doğruladı. Bu trajik olay, COVID-19 pandemisinin ardından küresel çapta yeni bir endişe dalgası yarattı.

A(H5N2) virüsü ilk kez o ülkede görüldü!
Yayınlanma:

DSÖ'den yapılan açıklamaya göre, Mexico City'de 59 yaşındaki bir hasta ateş, nefes darlığı, ishal ve mide bulantısı şikayetleriyle hastaneye kaldırıldıktan sonra 24 Nisan'da hayatını kaybetti. Yapılan laboratuvar testleri, ölümün kuş gribinin A(H5N2) varyantından kaynaklandığını doğruladı. Bu, dünyada bu virüs nedeniyle kaydedilen ilk insan ölümü olarak tarihe geçti.

Açıklamada, enfeksiyonun kaynağının henüz belirlenemediği belirtilerek, "Bu vakada virüse maruz kalınan kaynak şu anda bilinmemekle birlikte, Meksika’daki kümes hayvanlarında A(H5N2) virüsleri rapor edilmiştir" denildi. Hayatını kaybeden hastanın kümes hayvanları veya diğer hayvanlarla temasının bulunmadığı, ancak çeşitli sağlık sorunları olduğu ifade edildi.

İLK VAKALAR MART AYINDA BİLDİRİLMİŞTİ

Mart ayında, Meksika hükümeti, batıdaki Michoacan eyaletinde yaşayan bir ailede A(H5N2) kuş gribi vakalarının tespit edildiğini duyurmuştu. Ancak bu vakaların hayvan çiftlikleri veya insan sağlığı üzerinde risk oluşturmadığı açıklanmıştı.

DSÖ, bu yeni gelişmeyle birlikte, kuş gribi virüslerinin insanlar üzerindeki potansiyel etkilerini ve yayılma risklerini yakından izlemeye devam edeceklerini belirtti. Dünya genelinde sağlık yetkilileri ve araştırmacılar, halk sağlığı için gerekli önlemleri almak üzere çalışmalarını yoğunlaştırmış durumda.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.