Aksa Şehitleri Hastanesi hizmet veremeyecek duruma geldi

Gazze Şeridi'nin merkezinde bulunan Aksa Şehitleri Hastanesi, jeneratörlerinde kullanılan yağ ve yedek parçaların tükenmesi nedeniyle 10 gün içinde hizmet dışı kalma riskiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Aksa Şehitleri Hastanesi hizmet veremeyecek duruma geldi
Yayınlanma:

Hastane yönetimi, devam eden İsrail saldırılarının hastaneye olan etkisiyle ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, hastanenin jeneratörlerindeki yağ ve yedek parça sıkıntısının yanı sıra İsrail'in bu hayati malzemelerin Gazze'ye girişine izin vermemesinin hastanenin işleyişini tehlikeye attığı belirtildi. Bu durumun, bölgede ciddi bir insani krize neden olabileceği vurgulandı.

Aksa Şehitleri Hastanesi'nin, Gazze'nin orta kesimindeki tek devlet hastanesi olması nedeniyle hayati bir rol üstlendiğine dikkat çekildi. Uluslararası topluma ve dünya devletlerine acil yardım çağrısı yapılarak, bir milyondan fazla insanın sağlık hizmeti aldığı bu hastanenin malzeme eksikliklerinin giderilmesi için derhal harekete geçmeleri istendi.

Dünya Sağlık Örgütü, Kızılhaç ve diğer uluslararası kuruluşlara da acil inceleme ve çözüm bulunması konusunda çağrı yapıldı.

7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında, 16 binden fazlası çocuk ve 11 binden fazlası kadın olmak üzere 41 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği, 95 binin üzerinde kişinin yaralandığı belirtildi. Binlerce insanın hâlâ enkaz altında olduğu ve hastane ile eğitim kurumları gibi sivil altyapıların saldırılar sonucu büyük zarar gördüğü bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.