Alevlere teslim olan Fransa'da tahliyeler başladı

Fransa'da bir gencin polis tarafından vurularak öldürülmesi, ülkeyi alevlere teslim etti. Beşinci gününde devam eden protestolar, Şanzelize Caddesi'ni de etkisi altına aldı. Kolluk kuvvetleri, turistler de dahil olmak üzere herkesi tahliye etti.

Alevlere teslim olan Fransa'da tahliyeler başladı
Yayınlanma:

Fransa'da 17 yaşındaki bir gencin polis tarafından vurularak öldürülmesi, ülkeyi alevlere teslim etti. Beşinci gününde devam eden protestolar, Şanzelize Caddesi'ni de etkisi altına aldı. Kolluk kuvvetleri, turistler de dahil olmak üzere herkesi tahliye etti. Polis, yavaş hareket eden kişileri coplayarak ve itekleyerek caddeden uzaklaştırmaya çalıştı.

TURİSTLER DAHİL HERKESİ ÇIKARTTILAR

5 gündür devam eden protestoları bastırmaya çalışan ve başta Paris olmak üzere birçok kente yayılan talan ve yağma olayları üzerine Fransız polisi, Şanzelize Caddesi'nden turistler dahil herkesi çıkardı. Caddede gezenleri itekleyerek alandan çıkartmaya çalışan polisler, yavaş davrananları copladı.

21 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Talan ve yağmaları önlemek için caddedeki lüks mağazaların önüne polis araçları konuşlandırılmıştı. Diğer yandan Lyon kentinde güvenlik güçleri, yaralayıcı cisim taşımak, toplum düzenini bozmak ve hırsızlık yapmak gibi farklı gerekçelerle 21 kişiyi gözaltına aldı. Marsilya kentinde de göstericiler birçok yeri ateşe verirken, polisin göstericilere yönelik sert müdahalesini devam ediyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.