Almanya sınır kontrollerini genişletti: Vizesiz giriş yapmak isteyen 53 bin kişi yakalandı

Almanya'nın sınır güvenlik önlemlerini artırmasıyla birlikte, bu yılın ilk dokuz ayında geçerli vizesi veya oturum belgesi olmaksızın ülkeye kara sınırlarından giriş yapmaya çalışan 53 bin 410 kişi tespit edildi.

Almanya sınır kontrollerini genişletti: Vizesiz giriş yapmak isteyen 53 bin kişi yakalandı
Yayınlanma:

Sınırdaki sıkı kontroller sonucu, 28 bin 321 kişi geri çevrildi. Özellikle eylül ayında sınır kontrollerinin tüm komşu ülkeleri kapsayacak şekilde genişletilmesi, Avrupa Birliği’nden "Schengen ruhuna aykırı" eleştirisini getirdi.

EN ÇOK UKRAYNALILAR, SURİYELİLER VE AFGANLAR GERİ ÇEVRİLDİ

DW Türkçe'nin Bild am Sonntag’a dayandırdığı bilgilere göre, sınır kontrollerinde en fazla geri çevrilenler arasında 5 bin 935 Ukrayna vatandaşı ilk sırayı aldı. Onları 4 bin 708 Suriyeli ve 2 bin 396 Afgan izledi. Kaçak giriş denemelerinin en yoğun yaşandığı sınır, 9 bin 113 kişiyle İsviçre sınırı olurken, Polonya ve Avusturya sınırları da kaçak geçişlerde öne çıktı.

SINIR DIŞI EDİLENLER TEKRAR ALMANYA’YA GİRMEYE ÇALIŞTI

Sınır kontrollerinde, daha önce Almanya’dan sınır dışı edilmiş olan 1.482 kişinin yeniden Almanya’ya girmeye çalıştığı tespit edildi. Ayrıca, Ocak-Eylül döneminde insan kaçakçılığı faaliyetlerinde bulunduğu belirlenen 1.195 kişi ile hakkında tutuklama kararı olan 7 bin 783 kişi yakalandı.

AB’DEN ALMANYA’YA ELEŞTİRİ: "SCHENGEN’E AYKIRI"

Almanya’nın eylül ayında kara sınırlarındaki kontrolleri genişletme kararı, Schengen Anlaşması’na aykırı olduğu gerekçesiyle AB’den tepki aldı. Almanya ise özellikle yasa dışı göç ve kaçakçılıkla mücadele için bu kontrollerin önemli olduğunu belirtiyor. Federal Polis Teşkilatı, 1 Kasım’da kara sınır kontrollerine dair detaylı bir rapor açıklayacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.