Aşırı sağcılar kaynaşıyor: Meloni, Le Pen'i tebrik etti

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Fransa'da geçtiğimiz günlerde yapılan erken genel seçimlerin ilk turunda Marine Le Pen liderliğindeki Ulusal Birlik (RN) partisi ve müttefiklerinin elde ettiği başarıyı övdü.

Aşırı sağcılar kaynaşıyor: Meloni, Le Pen'i tebrik etti
Yayınlanma:

Meloni, İtalyan basınına yaptığı açıklamada, Fransa'daki seçim sonuçlarını değerlendirirken sağ partilerin önemli bir başarı elde ettiğini belirtti.

Başbakan Meloni, seçimlerin ilk turunda Marine Le Pen'in liderliğindeki RN'nin ve müttefiklerinin açık bir başarı gösterdiğini ifade etti. Ayrıca, ikinci tur için diğer milletlerin siyasi ve seçim dinamiklerine her zaman saygı duyduğunu vurguladı ve çok kutuplu bir senaryo ile karşı karşıya olduklarını dile getirdi.

Fransa'daki seçimlerin ilk turu, sağ partiler arasındaki engellerin kalktığını gösterdiğini belirten Meloni, RN'nin bu seçimde ilk turdan itibaren güçlü bir pozisyon elde ettiğini söyledi. Cumhuriyetçilerin, geçmişte sağ partileri dışarıda tutmak için oluşturulan "Cumhuriyetçi cephe"ye katılmadığını da vurguladı.

İtalya'nın ilk kadın başbakanı olarak Meloni, Avrupa'da ve Batı'da sol partilere oy vermeyen insanların şeytanlaştırılması veya köşeye sıkıştırılması eğilimine dikkat çekti. Bu taktiğin artık daha az insan tarafından benimsendiğini belirtti ve farklı siyasi önerilerin temelini tartışmaktan kaçınmanın bir hile olduğunu ifade etti.

Meloni ayrıca, Fransa'daki seçimlere yüksek katılımın olumlu bir gelişme olduğunu ve demokratik süreç için önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Fransa'daki erken genel seçimlerin ilk turunda, Marine Le Pen'in liderliğindeki aşırı sağ ittifakı yüzde 33'ten fazla oy alarak birinci gelmiş, sol partilerin oluşturduğu Yeni Halk Cephesi İttifakı ise yüzde 28 ile ikinci sırayı almıştı. Macron'un "Cumhuriyet İçin Hep Birlikte" ittifakı ise yüzde 20 oy oranıyla üçüncü olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.