Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları barış anlaşması için Kazakistan'da bir araya geldi

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, barış anlaşması müzakereleri kapsamında Kazakistan'ın Almatı şehrinde bir araya geldi.

Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları barış anlaşması için Kazakistan'da bir araya geldi
Yayınlanma:

Görüşme, Almatı'da 1991 yılında eski Sovyetler Birliği ülkeleri arasında Bağımsız Devletler Topluluğu'na üye ülkeler arasındaki sınırların belirlenmesine ilişkin ilkelerin kabul edildiği Alma-Ata Deklarasyonu'nun imzalandığı Dostluk Evi binasında gerçekleşti.

Kazakistan Dışişleri Bakanı Murat Nurtleu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmede, Bayramov ve Mirzoyan arasında uzun bir müzakere süreci yaşandı. Kazakistan'ın eski Başkenti Almatı'da tarihi kararlar alındığını hatırlatan Nurtleu, bu buluşmanın da önemli olduğunu vurguladı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov, ülkeleriyle Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecinde yapılan toplantıların, barış anlaşmasının hazırlık sürecinde kritik bir rol oynadığını belirtti. Bayramov, son görüşmelerin ardından tarafların barış anlaşması taslağı üzerinde çalıştıklarını ve belirli tutumlarını yansıtan bazı belgeleri teatis ettiklerini ifade etti. Ayrıca, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki sınırlandırma sürecine dair önemli gelişmelerin yaşandığını da aktardı.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan ise Alma-Ata Deklarasyonu temelinde sınırların tanınması gerektiğini ve bu sürecin iki ülke arasında yapıcı bir şekilde ilerlediğini belirtti. Mirzoyan, Ermenistan'ın barışı ve barış anlaşmasının imzalanmasını hedeflediğini vurguladı ve bölgedeki tüm ulaşım engellerinin kaldırılmasına yönelik ortak bir çaba içinde olacaklarını ifade etti.

Bayramov ve Mirzoyan, daha sonra ikili bir görüşme gerçekleştirdi ve Almatı'daki müzakerelerin yarın da devam edeceği belirtildi. Bu görüşmelerin, bölgedeki barış ve istikrarın sağlanması açısından büyük önem taşıdığı belirtiliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.