Binlerce gösterici Washington sokaklarında Netanyahu'yu protesto ediyor: 'Soykırımcı Biden, Gazze'de ateşkes' sesleri

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yapacağı konuşma öncesinde Washington, büyük bir protesto eylemine sahne oldu. Filistin destekçisi binlerce gösterici, Netanyahu'nun Gazze politikalarına karşı tepkilerini dile getirmek amacıyla başkent sokaklarını doldurdu.

Binlerce gösterici Washington sokaklarında Netanyahu'yu protesto ediyor: 'Soykırımcı Biden, Gazze'de ateşkes' sesleri
Yayınlanma:

Göstericiler, Beyaz Saray ile Kongre arasında uzanan ana güzergah olan Pennsylvania Caddesi'ni trafiğe kapatarak geniş bir alanı etkisiz hale getirdi. Eyleme, Amerikalı Müslümanlar ve Filistinlilerin yanı sıra, Netanyahu'nun politikalarına karşı çıkan çok sayıda Yahudi sivil toplum örgütü ve insan hakları aktivisti de katıldı.

Protestocular, "Gazze'de hemen ateşkes", "Soykırımcı Bibi", "Soykırımcı Biden", "Özgür Filistin" gibi sloganlar içeren pankartlar taşıyarak Netanyahu'nun politikalarını kınadılar. Göstericiler, Netanyahu'yu hedef alarak sık sık slogan attı.

Polis, geniş güvenlik önlemleri alarak göstericilerin Kongre binasına yaklaşmasına izin vermedi. Beyaz Saray ile Kongre arasındaki ana arterlerde gün boyunca sürecek olan protestolar, polis ekiplerinin müdahalesi altında devam ediyor. Netanyahu'nun ABD'de yapacağı konuşma öncesinde yaşanan bu gerilim, gözleri Netanyahu'nun yapacağı konuşmada neler söyleyeceğine çevirmiş durumda. Donald Trump ile görüşecek olan Netanyahu'nun yapacağı konuşmanın içeriği merakla bekleniyor.

DIŞARDA PROTESTO KONGRE'DE ALKIŞLAR

Netanyahu, ABD Kongresi'nde alkışlarla karşılanırken konuşma yapmak için kürsüye çıktığı anda dakikalarca ayakta alkışlandı. Netanyahu, Kongre'de yaptığı açıklamada 7 Ekim'de Hamas'ın binlerce sivili öldürdüğünü iddia etti ve İran terörünün İsrail için büyük bir tehdit olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.