BM: "İsrail Gazze'de okulları hedef aldı, en az 20 kişi hayatını kaybetti"

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, Gazze’de insani yardım faaliyetleri için kullanılan üç okulun son iki gün içinde İsrail tarafından hedef alındığını ve bu saldırılarda en az 20 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

BM: "İsrail Gazze'de okulları hedef aldı, en az 20 kişi hayatını kaybetti"
Yayınlanma:

Dujarric, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tarafından kullanılan okulların vurulduğunu belirterek, bu okullarda yaklaşık 20 bin kişinin barındığını ifade etti.

Dujarric, İsrail saldırılarının başlamasından bu yana UNRWA tarafından kullanılan 140’tan fazla okulun hedef alındığını ve UNICEF ile insani yardım ortaklarının, Gazze'deki okul binalarının en az %87'sinin doğrudan vurulduğunu ya da hasar gördüğünü bildirdiğini aktardı. Ayrıca, UNRWA’nın okulların askeri amaçlarla kullanılmaması gerektiğini daha önce vurguladığını hatırlattı.

Lübnan’a yönelik insani yardım çalışmalarına da değinen Dujarric, BM’nin Lübnan’a ek 2 milyon dolarlık destek sağlayacağını belirtti. Bu yardım, daha önce sağlanan 10 milyon doların yanı sıra BM Merkezi Acil Müdahale Fonu'ndan ayrılan 10 milyon dolara ek olarak verilecek. Ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü’ne ait tıbbi malzeme taşıyan bir uçağın Beyrut'a ulaştığını ve ilerleyen günlerde bölgeye daha fazla yardım uçağının gönderileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.