Bolivya'da askerler geri çekiliyor

Bolivya'da ordunun yeni komutanı Jose Wilson Sanchez'in liderliğindeki gelişmeler ülkede önemli bir dönüm noktası oluşturdu.

Bolivya'da askerler geri çekiliyor
Yayınlanma:

Sanchez, basın toplantısında yaptığı açıklamada, askeri kalkışmayı kınadığını ve tüm askerlere birliklerine geri dönmeleri emrini verdiğini belirtti. "Demokrasi dışı eylemlere izin vermeyeceğiz" diyen Sanchez, ülkenin istikrarı ve demokrasisine vurgu yaptı.

Olayların perde arkasında eski ordu komutanı Jose Zuniga'nın rolü olduğu belirtiliyor. Zuniga'nın, 25 Haziran'da görevden alınmasının ardından ülkedeki siyasi gerginlikleri artırdığı ve 2025 devlet başkanlığı seçimleri öncesinde eski Devlet Başkanı Evo Morales'in adaylığına karşı çıktığı iddia ediliyor. Zuniga'nın liderliğindeki askerlerin hükümet sarayını ele geçirme girişiminde bulunduğu ve Morales'i tehdit ettiği haberlerde yer aldı. Ancak Sanchez'in liderliğindeki yeni ordu yönetimi, hukukun üstünlüğüne ve demokratik sürece olan bağlılığını vurgulayarak, ülke genelindeki güvenliği yeniden sağlamaya odaklandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.