Brezilya Devlet Başkanı Lula: Rusya olmadan barış müzakeresi olmaz

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, İsviçre'de düzenlenecek Ukrayna Barış Konferansı'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Brezilya Devlet Başkanı Lula: Rusya olmadan barış müzakeresi olmaz
Yayınlanma:

Lula da Silva, konferansın Rusya'nın katılımı olmadan kalıcı bir çözüme ulaşmasının mümkün olmadığını belirtti. İsviçre Konfederasyonu Başkanı Viola Amherd ile Cenevre'de yaptığı görüşmenin ardından Lula da Silva, Ukrayna ve Rusya arasındaki sorunun çözümü için tarafların doğrudan müzakere etmeleri gerektiğini vurguladı.

Lula da Silva'nın açıklamalarına göre, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in birbirleriyle görüşmek istememelerinin, savaşı devam ettirmek istemelerinden kaynaklandığını belirtti. Barışçıl bir çözüm için tarafların masaya oturması gerektiğini ifade eden Lula da Silva, G7 Liderler Zirvesi'ne katılmadan önce Amherd ile Ukrayna ve Rusya arasındaki sorunu ele aldı.

Lula da Silva, Brezilya'nın Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini sert bir şekilde kınadığını ve her iki tarafın da askeri yollarla hedeflerine ulaşamayacaklarını belirtti. Rusya-Ukrayna savaşının çözümü için uluslararası barış konferansı çağrısını yineleyen Lula da Silva, konferansta tüm tarafların katılımıyla uluslararası hukuka dayalı kalıcı bir barışa ulaşma umudunu dile getirdi.

Ukrayna Barış Konferansı, 15-16 Haziran tarihlerinde İsviçre'nin Nidwalden kantonundaki Bürgenstock kasabasında gerçekleştirilecek. Konferansta, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın sonlandırılması için uluslararası toplumun ortak çabaları ele alınacak ve kalıcı bir barışa ulaşma yolları tartışılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.