Brezilya'daki sel bilançosu gün geçtikçe artıyor!

Brezilya'nın Rio Grande do Sul eyaletinde üç haftadır devam eden şiddetli yağışlar, ciddi can ve mal kayıplarına yol açtı. Eyalete bağlı Sivil Savunma biriminden yapılan açıklamaya göre, sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 169'a yükselirken, kaybolan kişi sayısı ise 56'ya ulaştı.

Brezilya'daki sel bilançosu gün geçtikçe artıyor!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Brezilya Rio'daki selden etkilenen 469 kasabada arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Su seviyesinin düştüğü bazı kasabalarda ise altyapı onarım çalışmaları başladı. Su şebekelerinin onarıldığı bölgelerde halk, aşamalı olarak temiz içme suyuna erişmeye başladı. Ancak hâlâ 42 otoyol, köprü ve caddenin su altında olduğu ve bu bölgelerin normale dönmesinin zaman alacağı ifade edildi.

FELAKET DURUMU İLAN EDİLDİ

Rio Grande do Sul Valisi Eduardo Leite, 3 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, "Son derece istisnai bir durumdan geçiyoruz. Bu, eyalet tarihinin en yıkıcı olayıdır." diyerek, trajedinin büyüklüğü nedeniyle 180 günlük "felaket durumu" ilan ettiklerini duyurdu. Leite, tahliye çalışmalarına büyük çaba harcadıklarını vurguladı.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva da felaketin etkilediği bölgeleri üç kez ziyaret etti. Silva, bölgenin yeniden inşası için hükümetin tüm imkanlarını seferber edeceğini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.