Bulgaristan hava sahası Rus Bakan Lavrov'a kapandı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, AGİT Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere Üsküp'e gitmesi planlanırken, Bulgaristan'ın hava sahasını kullanımına izin verilmemesi gündeme oturdu.

Bulgaristan hava sahası Rus Bakan Lavrov'a kapandı
Yayınlanma:

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov'un Bulgaristan hava sahasına erişimi engellendi. Bu durum, Lavrov'un uçağının rotasının öngörülmeyen bir şekilde Türkiye ve Yunanistan üzerinden gitmesine neden oldu, Lavrov, böylelikle 4 bin kilometrelik uzun bir mesafe kat etmek zorunda kaldı.

Bulgar makamları, Lavrov'un uçağının Bulgar hava sahasını kullanabilmesi için ilginç bir koşul sundu. TASS kaynaklarına göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova'nın uçakta bulunması durumunda Bulgar hava sahasına erişimin reddedileceği bildirildi. Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı ise iznin sadece Bakan Lavrov ve beraberindeki heyet için geçerli olduğunu, AB yaptırım listesinde yer alması nedeniyle Zaharova'nın kapsam dışında tutulduğunu açıkladı.

Bu olay, Lavrov'un kendisinin de AB kara listesinde yer almasına rağmen neden yasaklanmadığı konusunda tartışmalara neden oldu. Diplomatik kaynaklar, Bulgaristan'ın bu kararının gerçekten yaptırımlarla mı ilgili olduğunu sorgulamaya sebep oldu. TASS'a konuşan bir diplomatik kaynak, "Sofya'nın memuru muhtemelen Zaharova'dan havadayken bile korkuyor" ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.