Cinsel saldırı suçundan cezaevinde bulunan Dani Alves, 15 ay sonra kefaret ödeyerek serbest kaldı: İntihar ettiği söylenmişti!

Brezilyalı futbolcu Dani Alves, İspanya'da bir kadına cinsel saldırı suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldıktan sonra yaklaşık 15 ay cezaevinde kaldıktan sonra 1 milyon avro kefalet ödeyerek serbest bırakıldı.

Cinsel saldırı suçundan cezaevinde bulunan Dani Alves, 15 ay sonra kefaret ödeyerek serbest kaldı: İntihar ettiği söylenmişti!
Yayınlanma:

Barselona İl Mahkemesi'nin verdiği kararla belirlenen kefalet bedelini ödeyen Alves, Brains 2 Cezaevi'nden çıktı. Alves'in serbest bırakılmasına tepki gösteren İspanyol ve Brezilyalı siyasetçiler oldu. Sol görüşlü siyasetçiler ve bazı hükümet yetkilileri, cinsel saldırıdan mahkum olan birinin yüksek bir miktar para ödeyerek serbest bırakılmasını eleştirdi.

Benzer şekilde, Brezilya Kadın Bakanı Cida Gonçalves de Alves'in serbest bırakılmasını kınadı ve bu durumun kadın haklarına yönelik acımasız bir ihlal olduğunu belirtti. Alves'in 22 Şubat'ta aldığı hapis cezası, bir eğlence merkezinde bir kadına cinsel saldırıda bulunması suçlamasıyla verilmişti. 30 Aralık 2022'de gerçekleşen olayın ardından Alves, 20 Ocak 2023'te Barselona'ya geldikten sonra gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Alves'in üst mahkemeye yaptığı itiraz henüz sonuçlanmazken, şartlı tahliye talebine ilk kez olumlu yanıt verilmişti. Bu süreçte Alves'in kariyeri de etkilenmiş, Meksika'daki son takımı UNAM ile olan sözleşmesi feshedilmişti.

Barcelona ve Brezilya Milli takımının efsaneleri arasında yer alan Dani Alves'in geçtiğimiz günlerde cezaevinde intihar ettiği haberleri kamuoyunda geniş yer bulmuş ardından aile bireyleri tarafından bu iddia yalanlanmıştı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.