Donald Trump’a yönelik suikast girişiminde patlayıcı düzenekler bulundu

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump’a yönelik Pensilvanya eyaletinde gerçekleştirilen suikast girişiminin ardından soruşturma derinleşiyor. Wall Street Journal'ın haberine göre, yetkililer saldırganın aracında patlayıcı düzenekler buldu. Ancak, konuya ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Donald Trump’a yönelik suikast girişiminde patlayıcı düzenekler bulundu
Yayınlanma:

CBS'in aktardığı bilgilere göre, saldırgan Thomas Matthew Crooks'un evinin yakınında yaşayanlar tahliye edildi. Crooks’un komşusu Kelly Little, “Acil durum olduğunu ve evimizi terk etmemiz gerektiğini söylediler. Hiçbir uyarı yapmadan, sadece gecenin bir yarısı kapımızı çaldılar” şeklinde konuştu. Bethel Park polisi, Crooks’un evinde bomba araması yapıldığını bildirdi.

ABD Gizli Servisi ise güvenlik zafiyeti iddialarını yalanladı. Gizli Servis Sözcüsü Anthony Guglielmi, Trump’ın ekibinden bir üyenin yapmış olduğu ek güvenlik talebinin reddedildiği iddiasının “kesinlikle yanlış” olduğunu belirtti. Guglielmi, “Artan kampanya seyahat temposunun bir parçası olarak, koruyucu kaynaklar, teknoloji ve kabiliyetler ekledik” dedi.

Trump’ın eşi Melania Trump, saldırının ardından yaptığı açıklamada, hayatlarını riske atan “cesur” polislere minnettarlığını ifade etti. Melania Trump, “O vahşi kurşunun eşime isabet edişini izlediğimde, hayatımın ve Barron'un (Trump’ın oğlu) hayatının yıkıcı bir değişimin eşiğinde olduğunu fark ettim” dedi. Ayrıca, saldırıda hayatını kaybeden kişinin ailesine başsağlığı dileyen Melania Trump, eşinin “en iyi ve en kötü zamanlarda birlikte olduğu cömert ve şefkatli bir adam” olduğunu vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.