Donald Trump'tan Netanyahu görüşmesi sonrası çarpıcı açıklama: 3. Dünya Savaşı'na hiç olmadığı kadar yakınız

ABD'nin Eski Başkanı ve yeniden ABD Başkanlığına aday olan Donald Trump, Florida eyaletindeki Mar-a-Lago'da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. Görüşmede Trump, 3. Dünya Savaşı olasılığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Donald Trump'tan Netanyahu görüşmesi sonrası çarpıcı açıklama: 3. Dünya Savaşı'na hiç olmadığı kadar yakınız
Yayınlanma:

Trump, “Şu anda 3. Dünya Savaşı'na 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana hiç olmadığı kadar yakınız” diyerek, mevcut yönetimi eleştirdi. "Ülkemizi beceriksiz insanlar yönetiyor" ifadesiyle eleştirilerini sürdüren Trump, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olarak seçilmesi durumunda Orta Doğu'da barışın sağlanacağını savundu.

Trump, Demokrat Parti'nin başkan adayı olan ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Gazze'deki insani kriz hakkındaki açıklamalarını hedef aldı. Trump, "Bence sözleri saygısızcaydı. İsrail'e karşı pek hoş değildi. Aslında Yahudi olan bir kişinin ona nasıl oy verebileceğini bilmiyorum. Ama bu onlara kalmış bir şey. Ama bana göre İsrail'e karşı kesinlikle saygısızdı" dedi.

Öte yandan, Harris Netanyahu ile görüşmesinde Gazze'deki insani krize dair endişelerini dile getirdi. Harris, “2 milyondan fazla insanın gıdaya erişimde ciddi zorluk çektiği, yarım milyon insanın da açlıkla karşı karşıya olduğu vahim insani duruma ilişkin ciddi endişelerimi açıkça ifade ettim” demişti. Gazze'deki durumu "yıkıcı” olarak nitelendiren Harris, ölen çocuklar ve çaresiz insanların yaşadığı acılara karşı sessiz kalmayacağını belirtti.

Trump’ın bu açıklamaları, ABD ve dünya siyasetinde geniş yankı uyandırdı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.