Dünyanın en genç ressamı 1,5 yaşında!

Gana'da yeni yürümeye başlayan Ace-Liam Nana Sam Ankrah, 'en genç ressam' unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Henüz 1 yaşını doldurmadan sanat dünyasında büyük bir başarıya imza atan Ace-Liam, Gana'daki ilk sergisinde 10 tablo satmayı başardı.

Dünyanın en genç ressamı 1,5 yaşında!
Yayınlanma:

Rekorlar kitabına girebilmek için bir sergide resim satmak ve satılan resimleri bizzat yaptığını kanıtlamak gerekiyor. Ace-Liam, bu başarıyı 1 yıl 152 günlükken elde ederek adını tarihe yazdırdı. Minik ressamın eserleri, Gana'nın first lady'si Rebecca Akufo-Addo'nun da dikkatini çekti ve kendisi küçük sanatçıdan bir tablo sipariş etti.

ŞU ANA KADAR 15 TABLO SATTI

Ace-Liam’ın annesi Chantelle Kuukua Eghan, oğlunun resim yeteneğinin henüz altı aylıkken belirginleştiğini ifade ediyor. BBC’ye konuşan gururlu anne, Guinness'ten gelen onay mektubunu aldığında gözyaşlarına boğulduğunu ve Tanrı'ya şükrettiğini anlattı. Annesi, oğlunun hangi renklerin birlikte iyi çalıştığını bilerek resimler yaptığını belirtti. Ace-Liam, kariyerinde şu ana kadar 15 tablo sattı ve eserlerinin yakında bir açık artırmada satışa sunulması bekleniyor.

Chantelle Kuukua Eghan, oğlunun resim yapmaya nasıl başladığını da paylaştı. Kendisi bir tablo üzerinde çalışırken, oğlunun da önüne bir resim kağıdı açtığını ve küçük sanatçının açık renklere büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Bu ilk esere "Emekleme" adı verildi.

Anne Eghan, oğlunun soyut resmin büyük isimleri Jackson Pollock ve Damien Hirst’in izinden gitmesini umut ediyor. Ayrıca, oğlunun yeteneğinin uluslararası bir bursla da ödüllendirilmesini umuyor. Gana’nın en genç ressamı Ace-Liam, sanatıyla daha şimdiden büyük bir ilham kaynağı oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.