Dünyanın en pahalı ineğinin fiyatı dudak uçuklattı!

Brezilya'da hayvancılık sektöründe eşi benzeri görülmemiş bir satış gerçekleşti. Viatina-19 FIV Mara Movéis adlı inek, 4 milyon dolarlık (129.3 milyon TL) değeriyle "en pahalı inek" unvanını kazandı.

Dünyanın en pahalı ineğinin fiyatı dudak uçuklattı!
Yayınlanma:

İneğin değeri ve güvenliği göz önüne alındığında, kameralar ve silahlı güvenlik personeli tarafından korunuyor. Bin 100 kilogram ağırlığındaki bu devasa inek, aynı zamanda Brezilya'nın en çok dikkat çeken hayvanlarından biri haline geldi.

Bu olağanüstü inek, 10 kilitle korunan bir ahırda yaşıyor. Viatina-19’un yemesi için bile özel samanlar hazırlanıyor. İneğin hem fiziksel özellikleri hem de genetik yapısı, onu diğerlerinden ayırıyor.

Guinness Dünya Rekorları'na göre, açık artırmada 4 milyon dolara satılan Viatina-19, en pahalı inek rekorunu kırdı. Bu fiyat, önceki rekorun üç katı. Bin 100 kilogram ağırlığındaki bu canlı, kendi cinsinin ortalama bir yetişkininden iki kat daha ağır.

YÜKSEK GENETİK DEĞER

TV100'de Hilal Nur Çiftçi'nin haberine göre, hayvanlarının genetik kalitesini artırmak isteyenler, Viatina-19'un yumurta hücrelerini toplama fırsatı için yaklaşık 250 bin dolar ödüyor. Hayvan sahibi Martins, "O şu ana kadar ulaşılan mükemmelliğe en yakın kişi" dedi. “O tam bir inek, tüm hayvan sahiplerinin aradığı tüm özelliklere sahip.”

Brezilya'da tarım sektörü, 2000'li yıllarda yaşanan emtia patlamasıyla hızla büyüdü, özellikle Çin'in soya ve sığır eti talepleri bu büyümeyi destekledi. Bugün tarımın etkisi Brezilya Kongresi'nden ulusal bilince kadar uzanıyor. Country müzik hızla yayılırken, TV izleyicileri dev Globo ağının sektörü yücelten yedi yıllık kampanyasını izleyebiliyor. Ayrıca Cow Channel'da canlı müzayedeler düzenleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.