Elon Musk'a yaptırım talebi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Elon Musk’ın Twitter hisselerini satın alırken menkul kıymet yasalarını ihlal edip etmediğine yönelik soruşturma kapsamında, Musk’ın mahkeme emrini ihlal ettiğini belirterek yaptırım talebinde bulunmayı planlıyor.

Elon Musk'a yaptırım talebi
Yayınlanma:

SEC, Musk’ın ifade vermesi gereken tarihte SpaceX lansmanına katılmasını gerekçe göstermesini kabul etmedi ve bunu bir "geciktirme taktiği" olarak nitelendirdi.

SEC’nin San Francisco federal mahkemesine sunduğu dilekçede, Musk'ın ifadesine katılmama kararını sadece üç saat öncesinden bildirdiği vurgulandı. Musk’ın bu davranışının mahkeme emirlerine aykırı olduğu belirtilirken, sivil itaatsizlik nedeniyle sorumlu tutulması talep edildi. Musk’ın avukatı Alex Spiro ise SEC’nin yaptırım talebini "ağır" ve gereksiz bulduğunu ifade ederek, müvekkilinin 10 Eylül’deki SpaceX lansmanına katılmasının astronotların güvenliği için önemli olduğunu savundu.

SEC, ayrıca Musk’ın Twitter hisselerini satın alırken %5 hisse sınırına ulaştığında bunu zamanında bildirmediğini iddia ederek soruşturmayı sürdürüyor. Musk ve SEC arasındaki gerginlik, Tesla'yı borsadan çıkarma girişimi nedeniyle 2018 yılında yapılan anlaşmadan bu yana devam ediy

or.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.