Ermenistan'dan Filistin açıklaması: Resmen tanıdı!

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Filistin Devleti'nin tanınmasına ilişkin önemli bir açıklama yayınladı.

Ermenistan'dan Filistin açıklaması: Resmen tanıdı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, İsrail-Filistin çatışmasının çözümü için iki devletli bir çözümün tek yol olduğuna vurgu yaptı ve Filistin Devleti'ni resmen tanıdığını ilan etti.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM

Açıklamada, "Ermenistan her zaman çeşitli uluslararası platformlarda Filistin meselesine barışçıl ve kapsamlı bir çözüm bulunmasını savunmuş ve İsrail-Filistin çatışmasının çözümü için 'iki devlet' ilkesini desteklemiştir. Filistinlilerin ve İsraillilerin meşru isteklerinin gerçekleşmesini sağlamanın tek yolunun bu olduğuna inanıyoruz" denildi.

ULUSLARARASI HUKUK VE EŞİTLİK İLKELERİ

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, uluslararası hukuka ve eşitlik, egemenlik ile halkların barış içinde bir arada yaşaması ilkelerine bağlılığını bir kez daha teyit ederek, Filistin Devleti'ni tanıdığını belirtti. Açıklamada, "Yukarıdakilere dayanarak ve uluslararası hukuka ve eşitlik, egemenlik ve halkların barış içinde bir arada yaşaması ilkelerine bağlılığını bir kez daha teyit ederek, Ermenistan Cumhuriyeti Filistin Devletini tanır" ifadeleri yer aldı.

FİLİSTİN'İN VE İSRAİL'İN MEŞRU TALEPLERİ

Ermenistan, Filistinlilerin ve İsraillilerin meşru isteklerini gerçekleştirebilmelerini garanti altına almanın tek yolunun iki devletli çözüm olduğuna inandığını belirterek, bu çözümün kalıcı barış için elzem olduğunu vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.