"Ermenistan'la barış görüşmelerinde önemli ilerleme var"

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Gürcistan Dışişleri Bakanı İlia Darçiaşvili ile düzenlediği ortak basın toplantısında, son zamanlarda Azerbaycan ve Ermenistan arasında olumlu gelişmelerin yaşandığını ve barış görüşmelerinde önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade etti.

"Ermenistan'la barış görüşmelerinde önemli ilerleme var"
Yayınlanma:

Bayramov, bu gelişmeler arasında Azerbaycan-Ermenistan sınırının belirlenmesi ve 4 köyün işgalinin sona erdirilmesi protokolü imzalanmasının önemine vurgu yaptı.

Ancak Bayramov, hala Ermenistan'ın anayasasında Azerbaycan'a yönelik toprak iddialarının bulunduğunu belirterek, bu durumun sürecin tamamlanmasında ciddi bir engel oluşturduğunu dile getirdi. İki ülke arasındaki çelişkili konuların sayısının azaldığını ve birkaç gün önce barış anlaşmasının son taslağının Ermenistan'a sunulduğunu açıkladı.

Gürcistan Dışişleri Bakanı Darçiaşvili ise Gürcistan ile Azerbaycan arasındaki stratejik iş birliğinin önemine vurgu yaparak, enerji ve ulaştırma gibi alanlarda başarılı iş birliğinin devam ettiğini belirtti. Ayrıca Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesi ve Karadeniz denizaltı elektrik kablosu projesi gibi ortak projelerin de görüşüldüğünü dile getirdi.

Bu görüşmelerin, bölgesel barış ve güvenliğin sağlanmasına yönelik ortak çabaları güçlendirdiği vurgulandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.