Esir takasında kriz Hamas: Gazze'nin kuzeyine insani yardımlar ulaşana kadar esirleri serbest bırakmayacağız

İsrail'in Filistin üzerinde günlerdir uyguladığı işgalci savaş politikası savaşın 49.günü olan dün itibarıyla geçici ateşkes ile sona ermişti. Dört gün sürmesi planlanan ateşkesin ilk gününde ilk esir değişimi de gerçekleşmişti ve 13 İsrailli ve 12 Tayland vatandaşı ile 39 Filistinli mahkum serbest bırakılmıştı.

Esir takasında kriz Hamas: Gazze'nin kuzeyine insani yardımlar ulaşana kadar esirleri serbest bırakmayacağız
Yayınlanma:

Gazze'de dört gün sürmesi planlanan ateşkesin ilk gününde ilk esir değişimi de gerçekleşmişti ve 13 İsrailli ve 12 Tayland vatandaşı ile 39 Filistinli mahkum serbest bırakılmıştı.

HAMAS: "İSRAİL MUTABAKATA UYMUYOR"

Hamas, dünün ardından bugün de 13 İsrailli esirin serbest bırakıldığını ve Kızılhaç’a teslim edildiğini duyurmuştu. Duyurunun ardından Hamas'tan bir açıklama daha geldi. İsrail'in Gazze'nin kuzeyine insani yardımlara müsaade etmediği belirtilen açıklamada insani yardımların Gazze'nin kuzeyine ulaşmaması durumunda İsrailli esirlerin serbest bırakılmayacağı duyuruldu.

4 gün sürecek anlaşmanın daha da uzaması da konuşulan bir senaryo idi. 4 günlük ateşkesin 2 gün daha devam etmesi konuşulurken Hamas’tan İsrail bozmadığı sürece ateşkese devam açıklaması gelmişti.

İsrail dün 24 kadın 15 çocuğu serbest bırakmıştı. Yine 39 esiri teslim etmesi beklenen İsrail’in Hamas'ın açıklamasının ardından ne yapacağı merak konusu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.