FED faiz kararını açıkladı: Fitch, faiz indirimi için süre verdi

ABD Merkez Bankası (FED), politika faizini 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu.

FED faiz kararını açıkladı: Fitch, faiz indirimi için süre verdi
Yayınlanma:

Faiz oranının bu seviyede kalmasına karar verilmesinin oy birliğiyle alındığı belirtildi. FED, ekonomik aktivitenin güçlü bir şekilde devam ettiğini, ancak istihdam artışının yavaşladığını ve işsizlik oranının yükseldiğini ifade etti. Enflasyonun azalmış olmasına rağmen hâlâ yüksek seviyelerde seyrettiği vurgulandı.

Son faiz toplantısından bu yana 8 toplantıda faiz oranında değişikliğe gidilmedi. FED, 2022'de yüksek enflasyon nedeniyle faiz artışlarına başlamış, bu tarihten itibaren toplamda 11 faiz artırımı gerçekleştirmişti. Enflasyonun Temmuz 2023'te 25 baz puanlık artışla en son güncellendiği bildirildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, FED'in 2023'ün eylül ve aralık aylarında iki faiz indirimi gerçekleştireceğini öngörüyor. Fitch, bu yıl ekonomik büyümenin yüzde 2,5'ten yüzde 2,1'e gerileyeceğini ve kredi ortamının zayıflamasının beklendiğini belirtti. Tüketici harcamalarının iyi bir şekilde devam ettiği, ancak nominal ücret ve istihdam artışlarının yavaşladığı ifade edildi. Konut talebinin güçlü olduğu ancak yüksek fiyatlar nedeniyle yumuşadığı, düşen faiz oranlarıyla alım imkanının iyileşebileceği belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.