FIFA, İsrail’in futboldan men edilmesi talebine yanıt vermekten kaçıyor

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Gazze'de süregelen insan hakları ihlalleri ve soykırıma rağmen, İsrail’in uluslararası futboldan men edilmesi yönündeki Filistin çağrısına ilişkin kararını bir kez daha erteledi. FIFA Konseyi, dün gerçekleştirdiği toplantıda, bu talebe yönelik herhangi bir yaptırım kararı almadı.

FIFA,  İsrail’in futboldan men edilmesi talebine yanıt vermekten kaçıyor
Yayınlanma:

Filistin Futbol Federasyonu (PFA), FIFA'ya başvuruda bulunarak, İsrail'in uluslararası futboldan men edilmesini talep etmişti. PFA, 3 Ekim'de yapılması beklenen karar öncesinde, bağımsız bir hukuki değerlendirme yaptıklarını duyurdu. Daha önce, FIFA'nın konuya ilişkin görüşmek üzere söz verdiği temmuz ayındaki olağanüstü konsey toplantısının ardından, bu kararın 31 Ağustos’taki FIFA Konseyi toplantısına ertelendiği belirtildi.

DİSİPLİN SORUŞTURMASI BAŞLATILDI

FIFA, Filistin Futbol Federasyonu tarafından öne sürülen ayrımcılık iddiaları ile ilgili olarak İsrail'e yönelik bir disiplin soruşturması başlatıldığını duyurdu. Bu kapsamda, Filistin topraklarında faaliyet gösterdiği iddia edilen İsrail futbol takımlarının, İsrail'deki müsabakalara katılımı da inceleme altına alınacak.

PFA, geçen nisan ayında FIFA’ya sunduğu yazılı başvuruda, 7 Ekim'den bu yana İsrail’in düzenlediği saldırıların neden olduğu insan hakları ihlalleri ve İsrail ligindeki ayrımcılığa karşı adım atılmadığı gerekçesiyle, İsrail Futbol Federasyonu’nun üyeliğinin sonlandırılmasını talep etmişti.

İSRAİLLİ YETKİLİLERDEN GELEN TEHDİTLER

Filistin Gençlik ve Spor Yüksek Konseyi Başkanı Cibril er-Rucub, PFA'nın İsrail’in ihracına yönelik başvuruyu geri çekmeleri için İsrailli yetkililer tarafından tehdit edildiğini ifade etmişti.

FIFA BAŞKANI'NDAN BARIŞ ÇAĞRISI

FIFA Başkanı Gianni Infantino, bölgedeki devam eden şiddetin barışa olan ihtiyacı bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı. Infantino, "Olanlar karşısında son derece şaşkın olduğumuz bir dönemde, tüm tarafları bölgede barışı derhal yeniden tesis etmeye çağırıyoruz." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.