Filistin katliamında 8'inci ay!

Gazze Şeridi'nde İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılarında can kayıpları artmaya devam ediyor. 7 Haziran 2023 itibarıyla saldırıların başlamasının üzerinden 8 ay geçti. Filistin Sağlık Bakanlığı ise son 24 saatte 68 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle toplam ölü sayısının 36 bin 654'e yükseldiğini açıkladı.

Filistin katliamında 8'inci ay!
Yayınlanma:
Güncelleme:

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu güne Filistin'e başlattığı saldırların üzerinden tam olarak 8 ay geçti. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun Gazze'nin çeşitli bölgelerinde son 24 saatte 6 'katliam' gerçekleştirdiğini belirterek, bu saldırılarda 68 Filistinlinin daha öldüğünü ve 235 kişinin de yaralandığını bildirdi.

7 Ekim'den bu yana süren saldırılarda toplam ölü sayısının 36 bin 654'e, yaralı sayısının ise 83 bin 309'a ulaştığı kaydedildi.

savas.jpg

DSÖ'DEN SAĞLIK TESİSLERİNE YÖNELİK SALDIRILARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başlamasından bu yana 101 sağlık tesisine 464 saldırı düzenlendiğini duyurdu. DSÖ'nün işgal altındaki Filistin topraklarındaki ofisinden yapılan açıklamada, bu saldırılarda 727 kişinin öldüğü, 933 kişinin yaralandığı ve 113 ambulansın zarar gördüğü belirtildi.

Açıklamada, saldırıların yüzde 37'sinin Gazze kentindeki, yüzde 23'ünün Gazze’nin kuzeyindeki, yüzde 28'inin ise Han Yunus kentindeki sağlık tesislerini hedef aldığı ifade edildi. DSÖ, uluslararası hukuka saygı gösterilmesi ve sivillerin yanı sıra sağlık hizmetlerinin korunması çağrısında bulundu. "Sağlık hizmetleri hedef değildir.'' denilen açıklamada, Gazze’deki sağlık altyapısının korunmasının önemine vurgu yapıldı.

gazze.jpg

GAZZE'DEKİ SAĞLIK DURUMU VE ULUSLARARASI TEPKİLER

Filistin Sağlık Bakanlığı, bölgedeki 25 bin yaralı ve hastanın Gazze Şeridi dışında tedaviye ihtiyaç duyduğunu açıkladı. İsrail'in saldırılarında en az 15bin 328'i çocuk, 10 bin 171'i kadın olmak üzere 36 bin 586 Filistinli hayatını kaybetti. Enkaz altında halen binlerce kişinin olduğu belirtilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının da hedef alınarak sivil altyapının ciddi zarar gördüğü bildirildi.

savas1.jpg

Dünya üzerinde çok sayıda ülke 'Özgür Filistin' çağrısında bulunarak, İsrail saldırılarının durdurulmasını istiyor. Bu kapsamda milyonlarda insan sokaklara döküldü, üniversite öğrencileri de savaşın bulması için çağrılarını, eylemlerini sürdürüyor.

Türkiye'de de Filistin'e destek amaçlı pek çok kurum ve kuruluş destek yürüyüşleri yaparken, İsrail Konsolosluğu önüne de defalarca siyah çelenk bırakıldı. Organize edilen Büyük Filistin Yürüyüşü de katliamların durdurulmasına ilişkin önemli bir protestoydu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.