Filistin Kızılayı: Yakıt sıkıntısı nedeniyle Gazze'nin kuzeyinde ambulanslar hizmet veremiyor

Filistin Kızılayı, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki ablukası ve yoğun saldırıları nedeniyle ambulans hizmetlerinin durduğunu duyurdu.

Filistin Kızılayı: Yakıt sıkıntısı nedeniyle Gazze'nin kuzeyinde ambulanslar hizmet veremiyor
Yayınlanma:

Kızılay Sözcüsü Raid en-Nims, yaptığı açıklamada, Gazze’nin kuzeyinde yakıt sıkıntısı yaşandığını ve bu sebeple 6 ilk yardım aracının hizmet veremediğini bildirdi.

Nims, "İsrail’in yakıt girişine izin vermemesi nedeniyle ambulanslarımız hizmet dışı kaldı. Bu durum, hasta ve yaralılara yönelik ilk yardım hizmetlerini ciddi şekilde tehdit ediyor," ifadelerini kullandı. Ayrıca, Gazze’nin kuzeyindeki hastanelerde ilaç ve tıbbi malzeme eksikliğinin kritik seviyede olduğunu belirtti.

Gazze’nin kuzeyinden orta kesim ve güneydeki hastanelere 80 hasta naklinin gerçekleştirilemediğini vurgulayan Nims, bu durumun Filistinlilerin yaşamını tehlikeye attığını ifade etti. Sağlık hizmeti sunan 4 noktanın, İsrail ordusunun tahliye çağrıları ve tehditleri nedeniyle hizmet dışı kaldığını aktardı.

Kızılay, Kuzey Gazze’ye tıbbi ve insani yardım ulaştırmak için Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) ile koordinasyon içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyine yönelik kuşatması ve saldırıları, 6. gününde de devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.