Fransa'da şok: Macron, Ulusal Meclisi feshetti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde istediği sonucu elde edememesinin ardından Fransa Ulusal Meclisi'ni feshetme kararı aldığını resmi olmayan sonuçlara göre açıkladı.

Fransa'da şok: Macron, Ulusal Meclisi feshetti
Yayınlanma:

Macron, düzenlediği basın toplantısında, "Mesajınızı duydum, endişelerinizi anlıyorum. Onları yanıtsız bırakmayacağım. Demokrasimize güvenim tam" diyerek seçimlerin ilk turunun 30 Haziran'da ve ikinci turunun ise 7 Temmuz'da yapılacağını belirtti.

Aşırı sağın yükselişini Avrupa için bir tehlike olarak nitelendiren Macron, bu kararın ciddi ve ağır olduğunu vurgulayarak, "Ulusalcıların yükselişi, ulusumuz, Avrupa'mız ve Fransa'nın dünya sahnesindeki yeri için bir tehlikedir. Aşırı sağ, Fransızların yoksullaşması ve ülkemizin gerilemesidir" ifadelerini kullandı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Jordan Bardella liderliğindeki aşırı sağcı Rassemblement National partisi yüzde 33 oyla birinci sırada yer alırken, Valerie Hayer'in temsil ettiği Cumhurbaşkanı Macron'un partisi Renaissance yüzde 15 oyla ikinci sırada, Raphael Glucksmann'ın Sosyalist Partisi ise yüzde 14 ile üçüncü sırada yer aldı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.