Gazze Sağlık Bakanlığı can çekişiyor!

Gazze Şeridi'nde sağlık hizmetlerinin çökme noktasına geldiği acil bir durum yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı, İsrail'in yakıt girişine izin vermemesi sonucunda jeneratörleri çalıştırmak için gerekli olan yakıtın tükenmek üzere olduğunu duyurdu. Bu durumun, bölgedeki hastane ve oksijen istasyonlarının 48 saat içinde hizmet dışı kalmasına yol açabileceği belirtildi.

Gazze Sağlık Bakanlığı can çekişiyor!
Yayınlanma:

Gazze genelindeki hastane, sağlık merkezi ve oksijen istasyonlarının, mevcut yakıtın sınırlı kullanımına rağmen önümüzdeki 48 saat içinde çalışamayacak duruma gelebileceği vurgulandı. Sağlık Bakanlığı, uluslararası topluma ve insan hakları kuruluşlarına Gazze'deki hastanelere gerekli yakıt, jeneratör ve yedek parçaların acilen temin edilmesi çağrısında bulundu.

Kemal Advan Hastanesi Müdürü Hüsam Ebu Safiye'nin daha önce yapmış olduğu uyarı da bu endişeyi pekiştirdi. Ebu Safiye, jeneratörlerin çalıştırılması için gerekli yakıtın olmaması durumunda hastanenin kısa süre içinde hizmet veremez hale geleceğini ve bu durumun bebekler ve hastalar için hayati risk taşıdığını dile getirmişti.

Gazze Şeridi'nde yaşanan bu acil durum, uluslararası toplumun dikkatini çekmeye devam ediyor. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana bölgeye düzenlediği saldırılarda binlerce sivil hayatını kaybederken, altyapı ve temel sağlık hizmetleri de büyük zarar görmüş durumda.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.