Gazze şeridinde 16 sivil öldü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik gece boyunca devam eden saldırıları sonucunda en az 16 Filistinlinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin de yaralandığı bildirildi.

Gazze şeridinde 16 sivil öldü
Yayınlanma:

İsrail'in havadan, denizden ve karadan gerçekleştirdiği saldırıların 291. gününde, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yoğun bombardımanlar düzenlendi. Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın aktardığına göre, İsrail gece saatlerinde Gazze Şeridi'nin Han Yunus, Gazze kenti ve Deyr el-Belah bölgelerine saldırdı.

Cibaliya Mülteci Kampı'nın kuzeyindeki evlerin hedef alındığı saldırılarda 4 sivilin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi. Gazze kentinde ise "el-Cemasi" ailesine ait bir evin bombalanması sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda yaralı olduğu ifade edildi.

Es-Sabra Mahallesi'nde de bir evin hava saldırısına maruz kaldığı ve 8 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, diğerlerinin yaralandığı rapor edildi.

WAFA haberinde, İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda toplamda en az 39 bin 6 Filistinlinin öldüğü, 89 bin 818 kişinin ise yaralandığı bilgisine yer verildi. Sivil altyapının da hedef alındığı, hastane ve eğitim kurumlarının zarar gördüğü ve halen enkaz altında binlerce insanın bulunduğu belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.