Gazze'de 1 günde 60 bin kişi yerinden edildi!

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail ordusunun "tahliye emrinin" ardından Gazze'nin doğusunda 1 günde 60 bin kişinin yerinden edildiğini açıkladı.

Gazze'de 1 günde 60 bin kişi yerinden edildi!
Yayınlanma:

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Sahada çalışan insani yardım ortaklarından edindiği bilgileri Dujarric, Gazze'nin doğusundaki yerinden edilme hareketliliğinin devam ettiğini duyurdu.

Dujarric, İsrail ordusunun Gazze'nin doğusunda 28 ikametgah bölgesine yönelik acil tahliye emrinin ardından dün 60 bin kişi yerinden edildiğini açıkladı.

Gazze'deki el-Mavasi bölgesine yönelik saldırıların çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olduğunu ve bunların yakınlardaki sahra hastanesine sevk edildiğini aktaran Dujarric, burada da yaklaşık 5 bin kişinin yerinden edildiğini belirtti.

Dujarric, insani yardımların ulaştırılmasına ilişkin sorunların da devam ettiğini belirterek, İsrailli yetkililerin Gazze'nin kuzeyine planlanan 100 insani yardım misyonunun yarısından daha azına geçit verdiğini ifade etti.

Yerinden edilen kişilere destek vermek için "BM'nin onların peşinden gittiğini" dile getiren Dujarric, her gün insanların yerinden edildiğini, fırsatları kollayarak destek sunmaya çalıştıklarını aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.