Gazze'de 212 BM çalışanı öldürüldü

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik sürdürdüğü saldırılarda 212 Birleşmiş Milletler (BM) çalışanının yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Gazze'de 212 BM çalışanı öldürüldü
Yayınlanma:

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, UNRWA yaptığı yazılı açıklamada, BM kurumlarının, içinde 1,5 milyondan fazla yerinden edilmiş insan bulunan bölgelerde, İsrail'in saldırılarının başlamasından bu yana yaklaşık 464 saldırıya maruz kaldığını belirtti. Bu saldırılarda 212 BM çalışanının öldüğü vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, İsrail saldırılarında 563'ten fazla Filistinlinin öldürüldüğü ve yaklaşık 1790 Filistinlinin yaralandığı ifade edildi. Saldırılar nedeniyle 600 bin çocuğun okula gidemediğine dikkat çekildi.

Gazze Şeridi'ndeki sağlık ve insani koşulların, yerinden edilmiş Filistinliler arasında bulaşıcı ve salgın hastalıkların yayılması nedeniyle felaket seviyesine geldiği belirtildi. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 10 ayı aşkın sürede çoğunluğu kadın ve çocuk olan can kaybının 40 bini aştığı ve insanlık felaketinin derinleştiği kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.