Gazze'de bombalanmadık cadde sokak kalmadı!

İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine gece boyunca düzenlediği saldırılarda birçok Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı. Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın verdiği bilgilere göre, saldırılar Gazze kentinin güneyindeki 8. Cadde ve Sabra Mahallesi çevresinde yoğunlaştı.

Gazze'de bombalanmadık cadde sokak kalmadı!
Yayınlanma:

Gazze'deki Ebu Iyde Kavşağı civarına düzenlenen bombalı saldırı, tarım arazisinde yangına sebep oldu. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesimlerinde bulunan Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki "Ard el-Mufti" bölgesinde, "Saad" ailesine ait bir evi hedef alması sonucu ise ciddi hasar meydana geldi.

HAN YUNUS VE MAAN BÖLGESİNE SALDIRILAR

Han Yunus kentinde İsrail ordusunun "el-Ağa" ailesine ait evi bombalaması sonucu bir Filistinli kadın hayatını kaybederken, çok sayıda kişi yaralandı. Han Yunus'un doğusundaki Maan bölgesinde ise "Ebu Cezer" ailesine ait bir evin hedef alınması sonucu 7 Filistinli yaralandı.

TOPÇU BİRLİKLERİ SALDIRILARI

İsrail ordusuna ait topçu birlikleri, Gazze'nin kuzeyi ve Nusayrat Kampı'nın kuzey kesimleriyle Gazze'nin güneyindeki Refah'ın batısı ve Han Yunus'un doğusundaki Absan el-Kebira'yı da hedef aldı. Bu saldırılar da bölgedeki sivil altyapıya büyük zarar verdi.

YIKIM VE KAYIPLAR

Gazze kentinde "Ebu Haşim" ailesine ait evin bombalanması sonucu 4 Filistinli hayatını kaybederken, 12 kişi yaralandı. Zeytun Mahallesinde "es-Sevafiri" ailesine ait evin hedef alınması sonucu bir kız çocuğu hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.

7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda, en az 16 bin 314 çocuk ve 10 bin 980 kadın olmak üzere toplamda 39 bin 480 Filistinli yaşamını yitirdi, 91 bin 128 kişi ise yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü bulunduğu bildirilirken, hastane ve eğitim kurumları gibi sivil altyapılar da ciddi şekilde zarar gördü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.