Gazze'de can kaybı artıyor! Ölü sayısı 30 bine dayandı!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 29 bin 878'e, yaralı sayısı ise 70 bin 215'e ulaştı.

Gazze'de can kaybı artıyor! Ölü sayısı 30 bine dayandı!
Yayınlanma:

İsrail ordusunun, 144 gündür yerleşim bölgelerine, hastanelere ve mülteci kamplarına ayrım gözetmeksizin gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı giderek artıyor.

Gazze Şeridi'nde ramazan ayı öncesi bir ateşkes umuduyla beklenirken, İsrail, Filistinlileri hedef almaya devam ediyor.

SON 24 SAATTE 96 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

Filistin Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre, son 24 saat içinde İsrail tarafından düzenlenen 11 saldırıda 96 kişi yaşamını yitirdi, 172 kişi ise yaralandı.

GAZZE'DE BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR!

Açıklamada, Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 29 bin 878'e, yaralı sayısının ise 70 bin 215'e yükseldiği

Açıklamada, çok sayıda kişinin enkaz altında olduğu ve arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği ifade edilirken, olay yerine ulaşmakta zorluk çeken ambulans ve sivil savunma ekiplerine de vurgu yapıldı.

BİDEN: REHİNLERİN SERBEST KALMASI GEREKİYOR

ABD Başkanı Biden, Gazze'deki ateşkes konusuna ilişkin yaptığı bir televizyon kanalı açıklamasında, öncelikle (Gazze'deki) rehinelerin serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Biden, "İsrailliler, tüm rehineleri kurtarmamız için bize zaman kazandırmak amacıyla ramazan ayında (Gazze'de) faaliyetlerde bulunmamayı kabul etti. Eğer geçici ateşkesi sağlamayı başarırsak, iki devletli bir çözüme ulaşma sürecine sahip olabileceğimiz bir yönde ilerleyebileceğiz" şeklinde konuştu.

Biden, ateşkes konusundaki çalışmaların devam ettiğini ve önümüzdeki pazartesiye kadar ateşkesin sağlanabileceğine işaret etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.