Gazze'de feryat dinmiyor: İsrail saldırılara devam ediyor!

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’te başlattığı saldırılarda Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bin 206’ya ulaştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail’in 345 gündür süren bombardımanlarının büyük can kaybına ve yıkıma yol açtığı belirtildi.

Gazze'de feryat dinmiyor: İsrail saldırılara devam ediyor!
Yayınlanma:

Gazze’de son 24 saatte gerçekleşen saldırılarda 24 Filistinli daha hayatını kaybetti, 57 kişi ise yaralandı. Sağlık Bakanlığı, saldırıların özellikle sivil yerleşim bölgelerinde yoğunlaştığını ve İsrail ordusunun "üç ayrı katliam" gerçekleştirdiğini bildirdi.

CAN KAYIPLARI ARTIYOR

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında bugüne kadar 41 bin 206 Filistinli yaşamını yitirdi, yaralı sayısı ise 95 bin 337’ye yükseldi. Sağlık yetkilileri, bu rakamların her geçen gün arttığını ve enkaz altında hâlâ çok sayıda kişinin bulunduğunu belirtti. Ancak İsrail güçlerinin engellemeleri nedeniyle sivil savunma ekiplerinin cesetlere ve yaralılara ulaşmakta büyük zorluklar yaşadığı aktarıldı.

İNSANLIK KRİZİ DERİNLEŞİYOR

Gazze'de süregelen saldırılar, sadece can kayıplarıyla sınırlı kalmıyor; altyapı tamamen çökmüş durumda, sağlık hizmetleri büyük ölçüde sekteye uğradı. Enkaz altında kalan sivillerin durumuna müdahale edilemiyor, yollar ve ulaşım yolları ise kullanılamaz hale gelmiş durumda.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.