Gazze'de gıda krizi büyüyor! İnsanlar kan bulamadığı için ölüyor!

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, devam eden çatışmalar sonucunda merkezi kan bankasının yıkılması, yaralı ve hastaların kan bulamaması nedeniyle ciddi kayıplara yol açıyor. İnsanların da yaşanan açlık nedeniyle kan bağışında bulunamıyor.

Gazze'de gıda krizi büyüyor! İnsanlar kan bulamadığı için ölüyor!
Yayınlanma:

Birleşmiş Milletler'in yayımladığı "2024 Dünyada Gıda Güvenliği ve Beslenme" raporuna göre, Gazze'deki nüfus yüksek düzeyde gıda güvensizliğiyle karşı karşıya. Bu durum, özellikle kuzey bölgelerinde daha belirgin hale geliyor. Yetersiz beslenme, insanların bağış yapma yeteneğini olumsuz etkiliyor.

Şifa Hastanesi'ne bağlı kan bankasının saldırılarda yıkılması, sağlık hizmetlerini daha da zorlaştırıyor. Yaralılar ve kronik hastalığı olanlar, kan eksikliği nedeniyle hayatlarını kaybetme riskiyle karşılaşıyor. Bu sıkıntıyı hafifletmek amacıyla Gazze kentindeki Sahaba Hastanesi’nde bir kan laboratuvarı kuruldu. Ancak buradaki bağışçıların açlık nedeniyle zayıf düşmesi, bağış sürecini engelliyor.

Kan laboratuvarı uzmanı Rami Ebu Sidu, günlük 20-30 ünite kan bağışı aldıklarını, ancak bu miktarın yaralı sayısıyla karşılaştırıldığında yetersiz kaldığını belirtiyor. Şifa Hastanesi'ne bağlı kan bankası, kuzeydeki hastanelere düzenli olarak kan tedarik ediyordu, fakat şu an bu ihtiyacı karşılamakta zorlanıyorlar.

Bağışçılar genellikle iyi beslenemedikleri için bitkin bir halde geliyorlar. Bu durum, hem bağış sürecini hem de hastaların tedavi edilmesini olumsuz etkiliyor. Lösemi ve böbrek hastalarının sürekli kana ihtiyaç duyması, mevcut durumun ciddiyetini artırıyor.

Gazze'nin doğusundaki Et-Tuffah Mahallesi'nden gelen Ebu Selman Meşravi, yetersiz beslenme nedeniyle bağış yapamayan insanların sayısının arttığını ifade ediyor. Kendisi, kan değerlerinin iyi olduğu için bağışta bulunmuş; ancak mevcut gıda kaynaklarının yetersizliğinden yakınıyor.

Bir diğer bağışçı Muhenned Hırez ise, yeterli kan bulunmadığı için ölen hastaların sayısının artmasını endişeyle dile getiriyor. Gazze’deki durum, uluslararası destek ve yardımların acilen gerekliliğini ortaya koyuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.