Gazze'de İsrail katliamı devam ediyor: Gece yarısı onlarca insanı öldürdüler!

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde gece boyunca yoğun bombardıman gerçekleştirdi. Orta ve güney bölgeleri hedef alan saldırılarda çok sayıda Filistinli yaşamını yitirdi ve birçok kişi yaralandı. İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinde başlattığı saldırılar 268. gününde de devam ediyor.

Gazze'de İsrail katliamı devam ediyor: Gece yarısı onlarca insanı öldürdüler!
Yayınlanma:

İsrail ordusunun hedef aldığı yerler arasında Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kenti de bulunuyor. Zarub ailesine ait bir eve düzenlenen saldırıda, aralarında çocukların da bulunduğu 6 kişi hayatını kaybetti, bazıları ise yaralandı. Refah'ın güney bölgeleri de yoğun topçu ateşine maruz kaldı, bu saldırılar sonucunda da ölen ve yaralananlar oldu.

TEL ES-SULTAN VE SUUDİ MAHALLELERİNE SALDIRILAR

Refah kentinin batısında bulunan Tel es-Sultan ve Suudi mahallelerinde patlamalar ve yoğun silah sesleri gece boyunca devam etti. Bu mahallelerdeki saldırılarda da ölen ve yaralananlar oldu.

HAN YUNUS VE DEREC MAHALLELERİ HEDEF ALINDI

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin doğusundaki Han Yunus kentinde Absan ve Huzaa beldelerini bombaladı. Bu saldırılarda da can kayıpları ve yaralanmalar meydana geldi. Gazze şehrinin doğusundaki Derec Mahallesi'nde bir evin bombalanması sonucu birçok kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.

TUFFAH, ŞUCAİYYE VE SABRA MAHALLELERİNE YOĞUN BOMBARDIMAN

Gazze kent merkezindeki Tuffah, Şucaiyye ve Sabra mahalleleri de yoğun bombardımana maruz kaldı. Şucaiyye Mahallesi'ne giren İsrail güçleri, insansız hava araçları (İHA) kullanarak saldırılar düzenledi ve Şehitler Camii yakınındaki evlerde bulunan çok sayıda aileyi kuşatma altına aldı.

SALDIRILAR SONUCUNDA BÜYÜK CAN KAYBI

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar sonucunda en az 15.694'ü çocuk, 10.279'u kadın olmak üzere 37.834 Filistinli hayatını kaybetti. 86.858 Filistinli ise yaralandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.