Gazze'de katliam devam ediyor: Şehir gece boyu bombalandı!

İsrail savaş uçakları, dün gece Gazze kentinin doğusundaki bölgelere eş zamanlı ve yoğun saldırılar düzenledi. Derac, Tuffah ve Eski Şehir gibi bölgeleri hedef alan bombalamalar, Gazze Şeridi'nin kuzey ve orta kesimlerinde de hissedilen şiddetli patlamalarla Gazze kentini sarstı.

Gazze'de katliam devam ediyor: Şehir gece boyu bombalandı!
Yayınlanma:

2023'ün ekim ayından bu yana Filistinlilere yönelik saldırılarına devam eden İsrail, son dönemde bu saldırıları artırdı. Gece boyunca süren bombardımanda çok sayıda can kaybı ve yaralanan olduğu tahmin ediliyor. Görgü tanıkları, patlama seslerinin Gazze'nin birçok noktasında duyulduğunu ve etkilerinin geniş bir alanda hissedildiğini belirtti.

GAZZE SİVİL SAVUNMA MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

Gazze Sivil Savunma Müdürlüğü, İsrail'in dünkü saldırılarında onlarca Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İsrail ordusu ise saldırılardan önce bölge halkına yaptığı bildiride, Gazze'nin doğusundaki Tuffah, Derac ve Eski Şehir mahallelerinde oturanların bölgeyi tahliye etmelerini ve batıdaki sığınma merkezlerine gitmelerini istemişti.

ŞUCAİYE MAHALLESİ'NDE KARA SALDIRILARI

İsrail ordusu, 27 Haziran'da Gazze'deki Şucaiye Mahallesi'nde karadan saldırılar başlattığını duyurdu. İsrail, sivillerin hayatından endişe duyduğu yönünde açıklamalar yapmasına rağmen, çatışmalarda hayatını kaybeden ve yaralananların çoğunu siviller oluşturuyor.

HASTANELER DE HEDEFTE

İsrail'in bildirisinin ardından, Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi yetkilileri de hasta ve yaralıları kuzeydeki başka hastanelere tahliye etmek zorunda kaldı. Hastane yetkilileri, tahliyelerin İsrail saldırıları nedeniyle zorunlu hale geldiğini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.