Gazze’de okullar 'eğitim yuvası' değil sığınak oldular

Birleşmiş Milletler, İsrail'in Ekim 2023'te Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılar sonucunda bölgede yaklaşık 200 okulun kapatıldığını ve bu okulların sığınak olarak kullanıldığını açıkladı. BM, bu okulların yerinden edilmiş Filistinlilere barınak sağladığını ve bu durumun eğitim altyapısında büyük bir kriz yarattığını belirtti.

Gazze’de okullar 'eğitim yuvası' değil sığınak oldular
Yayınlanma:

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), X platformundaki açıklamasında, Ekim 2023 itibarıyla Gazze’de 200 okulun kapanarak sığınak olarak kullanılmaya başlandığını duyurdu. Eğitim kurumlarının bu şekilde işlev görmesi, bölgede eğitim hizmetlerinin ciddi şekilde aksamasına ve insani yardım çalışmalarının zorluğa düşmesine neden oluyor.

UNRWA, kapalı okullarda sosyal faaliyetler ve psikososyal destek sağlamak için çalışmalar yürütüldüğünü ve bu yolla binlerce çocuğun eğitim hayatına geri dönmesi için çaba gösterildiğini bildirdi.

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ SALDIRILARI DEVAM EDİYOR

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 337 gündür süren saldırıları hakkında güncel bilgileri paylaştı. Açıklamada, son 48 saat içinde gerçekleştirilen 4 saldırıda 61 kişinin hayatını kaybettiği ve 162 kişinin yaralandığı belirtildi.

7 Ekim 2023'ten itibaren süren saldırılarda toplam ölü sayısının 40.939’a, yaralı sayısının ise 94.616’ya ulaştığı ifade edildi. Bu saldırılar, Gazze’deki insani durumun daha da kötüleşmesine yol açıyor.

Kaynak:Karar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.