Gazze’de ölü sayısı artıyor!

Gazze'deki şiddet olayları devam ederken, katledilen Filistinli sayısının 39 bini aştığı bildirildi. İsrail ordusu, Han Yunus kentine düzenlediği saldırılarda bir günde 89 Filistinliyi katletti ve "güvenli bölge" ilan edilen El-Mevasi'ye de saldırarak siviller için güvenli alan bırakmadı.

Gazze’de ölü sayısı artıyor!
Yayınlanma:

Han Yunus'ta gerçekleştirilen saldırılar sonucunda, Gazze hükümeti 263 Filistinlinin yaralandığını ve 68 kişinin kayıp olduğunu açıkladı. İsrail ordusu, Han Yunus'un batısında güvenli bölge ilan edilen El-Mevasi'ye de saldırılar düzenledi. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi, Gazze'de artık güvenli bir yer kalmadığını belirtti. Bu saldırılar nedeniyle sadece Han Yunus'ta bir günde 150 bin kişi yerinden edildi.

SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKTÜ

Gazze'de sağlık sistemi çökmüş durumda. İsrail saldırıları nedeniyle yaralılar hastanelere sığmazken, tedavi için yeterli kaynak ve ekipman bulunamıyor. Gazze Hükümeti Medya Ofisi, 15 bin yaralı ve hastanın yurt dışında tedaviye ihtiyaç duyduğunu bildirdi. Ayrıca, Gazze'de 71 binden fazla hepatit vakası tespit edilirken, 10 bin kanser hastasının da acil tedaviye ihtiyaç duyduğu aktarıldı.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’DEN TEPKİ

Birleşmiş Milletler Sözcüsü Stephane Dujarric, İsrail'in tahliye emirlerinin insanların hayatını altüst ettiğini vurguladı. Dujarric, Gazze'deki durumun her geçen gün daha da kötüleştiğini ve insani krizin derinleştiğini belirtti.

İNSANİ KRİZ BÜYÜYOR

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, insani kriz her geçen gün derinleşiyor. Sivillerin hedef alındığı bu saldırılar, bölgedeki insanların yaşam koşullarını daha da zorlaştırıyor. Uluslararası toplumdan gelen çağrılara rağmen, Gazze'deki şiddet olayları durdurulamıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.