Gazze'de savaş derinleşti: Can kaybı her gün ağırlaşıyor!

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından Gazze'deki trajedi derinleşiyor. İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürerken, can kaybı ve yaralı sayısı dramatik bir şekilde artmaya devam ediyor

Gazze'de savaş derinleşti: Can kaybı her gün ağırlaşıyor!
Yayınlanma:

Filistin Sağlık Bakanlığından alınan bilgilere göre, İsrail ordusunun son 24 saat içinde sivillere yönelik beş ayrı saldırı düzenlediği ve bu saldırılarda 70 kişinin hayatını kaybettiği, 150 kişinin ise yaralandığı açıklandı. Saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybının 36 bin 801'e, yaralı sayısının ise 83 bin 680'e yükseldiği belirtildi.

İSRAİL ORDUSU "SAVAŞ DURUMU ALARMI" İLAN ETTİ

Hamas, geçtiğimiz günlerde İsrail'e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi ve bu saldırının ardından İsrail ordusu "savaş durumu alarmı" ilan etti. Gazze'ye yönelik yoğun hava saldırıları, bölgedeki sivil halk üzerinde büyük bir yıkıma yol açtı.

Yerel kaynaklar, sağlık hizmetlerinin ve altyapının ciddi şekilde zarar gördüğünü, hastanelerin yaralıları tedavi etmekte zorlandığını bildiriyor. Uluslararası toplumdan gelen ateşkes çağrıları ise henüz somut bir sonuç vermiş değil.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.