Gazze'de yetersiz beslenme bir milyonu aşkın çocuğun hayatını tehdit ediyor

Sevabite, açlık krizinin yanı sıra Refah Sınır Kapısı'nın İsrail tarafından hizmet dışı bırakılmasının da insani durumu daha da kötüleştirdiğini vurguladı.

Gazze'de yetersiz beslenme bir milyonu aşkın çocuğun hayatını tehdit ediyor
Yayınlanma:

Gazze'de derinleşen açlık krizi, 1 milyondan fazla çocuğun hayatını doğrudan tehdit ediyor. Gazze Şeridi'nde özellikle Kuzey Gazze ve Gazze kent merkezinde yaşayan 700 bin Filistinlinin her gün açlıkla mücadele ettiği belirtildi. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite'nin düzenlediği basın toplantısında yapılan açıklamalara göre, bölgede artan açlık krizinin gün geçtikçe kötüleştiği ve insanların doğrudan hayatlarını tehlikeye attığı ifade edildi.

Sevabite, açlık krizinin yanı sıra Refah Sınır Kapısı'nın İsrail tarafından hizmet dışı bırakılmasının da insani durumu daha da kötüleştirdiğini vurguladı. İsrail'in bu kapıyı işgal ederek uluslararası hukuka aykırı davrandığını belirten Sevabite, kapının yakılmasıyla birlikte 25 bin hasta ve yaralının bölge dışında tedavi imkanından mahrum bırakıldığını söyledi.

Ayrıca Sevabite, İsrail'in Kerem Ebu Salim ve Refah sınır kapılarını kapatmasıyla 15 binden fazla yardım tırının Gazze'ye girişine engel olduğunu ve bu durumun Gazze halkının ölüm fermanı anlamına geldiğini ifade etti. Uluslararası toplum ve kuruluşlardan İsrail ile ABD'ye Gazze'deki soykırımı durdurmaları için baskı yapmalarını talep eden Sevabite, bölgedeki acil yardım ihtiyacının karşılanması gerektiğini vurguladı.

ABD'nin Gazze sahiline kurduğu yüzer iskeleyle ilgili olarak da konuşan Sevabite, bu iskelenin sadece düş satmaktan ibaret olduğunu ve ABD'nin niyetini ifşa ettiğini belirtti. Sevabite, iskelenin Gazze halkına hiçbir fayda sağlamadığını, halkın ihtiyaçlarının yüzde 1'ini bile karşılamadığını söyledi. Ayrıca Sevabite, iskelenin Nusayrat Mülteci Kampı katliamında önemli bir rol oynadığını iddia ederek, ABD'yi bu konuda sorumluluk almaya çağırdı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.